Aktywne Wpisy

tonamini +50
Halo #krakow szukamy kolegi który nie do końca potrafi uszanować czyjąś własność. Za wszelkie informacje o tej osobie z chęcią się odwdzięczymy
#motoryzacja
#motoryzacja

źródło: Screenshot 2025-03-02 at 16.57.03
Pobierz
mickpl +265
Zobaczycie, że w czerwcu ujrzymy pierwszy projekt podatku katastralnego i to nagłe poruszenie nie wzięło się teraz znikąd.
Stawiam, że będzie on jednak od pierwszego mieszkania, ale ze zwolnieniem, a uderzy przede wszystkim posiadaczy 3 lub więcej mieszkań czyli mniej niż 0,5% obywateli.
Kwik będzie tu niemiłosierny.
#nieruchomosci
Stawiam, że będzie on jednak od pierwszego mieszkania, ale ze zwolnieniem, a uderzy przede wszystkim posiadaczy 3 lub więcej mieszkań czyli mniej niż 0,5% obywateli.
Kwik będzie tu niemiłosierny.
#nieruchomosci
Wczoraj na przykład poczułam zapach prawdziwej, dużej choinki po przycięciu (bożu, jak to pięknie pachnie ʕ•ᴥ•ʔ), sama wybierałam światełka w sklepie, kolory bombek, i pięknie ją ubrałam. Cieszyłam się jak małe dziecko (ʘ‿ʘ)
Poza tym brałam udział w przygotowywaniu dań i próbowałam zrobić stroik. Wytłumaczyli mi jak się go robi, pokazywali zdjęcia z poprzednich lat itp, ale stroik mimo to jest brzydki xD ale luz, dziś zrobię podejście numer 2.
Dowiedziałam się też, że w wigilię nie wyrzuca się śmieci, bo razem ze śmieciami wynosi się z domu szczęście :D a w niektórych miejscach po pasterce ściąga się ludziom bramki :P
U Was też są dziwne przesądy lub zwyczaje?
#swieta #zwyczaje
Opowiadali, że kiedyś na jednej wsi ludzie rozłożyli komuś wóz konny i złożyli go na stodole xD w każdym razie wstaje człowiek rano a jego wóz stoi na stodole xD
czy chodzi o
! furtkę? ( ͡º ͜ʖ͡º)
( ͡º ͜ʖ͡º)
@JestemKaspi: słyszałam to już od dwóch osób, więc pewnie tak :D chociaż jedna osoba mówiła, że bardzo dawno temu na wsiach to był taki zwyczaj, a nie tylko jedna sytuacja
@Naciass: naprawdę super uczucie ^_^ Wzruszyłam się podczas mycia łusek z karpia, że będę miała swoją własną łuskę w portfelu xD Tobie też Wesołych!
@grzysztof: jestem ateistką, ale uważam, że święta to nie tylko religia, to też spędzenie czasu z rodziną, radość ze wspólnego ubierania choinki, przygotowania do świątecznej kolacji, pakowanie prezentów i inne tradycje rodzinne. Uważam, że warto tego zaznać, zwłaszcza, kiedy sprawia to tyle radości (。◕‿‿◕。)