Wpis z mikrobloga

No siemka( ͡° ͜ʖ ͡°)

To sie troche zaczynam denerwowac na to unity. Po tych nowych aktualizacjach tego calego unity3d, projektowanie jakiekolwiek terenu stracilo sens.
Aktualnie probujac stworzyc cokolwiek na terenie, czy to gorke czy dodac trawke to schodzi mi jakies 30 minut aby dodac 1cm gorki.

Po prostu unity stracilo na szybkosci w ogole nie chce mi nic zaladowac. Probuje dodac :

Game Object - 3d Object > terrain > add

Dodalem wlasnie maly kwadracik. Probuje dodac obok sasiednie kwadraciki schodzilo okolo 5-30 minut. Potem to juz bajka.

Tworzymy gorke o 10 cm na tym terrain > 30 minut

Wie ktos dlaczego?

#gamedev
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@blakker: Ja nie zauważyłem różnicy w wydajności, chodzi mi tak samo jak wcześniej na moim lapku. Ba, często mam nawet odpalone po 2 projekty na raz i nadal chodzi super. Może czas na upgrade pc? ;)
  • Odpowiedz
@blakker: Co prawda nie robię w 3D, ale mam gorszą specyfikację od ciebie i nie mam aż tak chorych problemów. A korzystam z Unity 2017, gdzie tilemapa w 2D dostawała wielkich zwiech po przekroczeniu konkretnej ilości kafelków na scenie.
  • Odpowiedz
@blakker: Możesz coś nagrać i ktoś ci pomoże, ja raczej nic tu nie zdziałam, mówię tylko że to dziwne. Szukałeś już na reddicie i unityanswers? Tutejsza społeczność gamedevowa jest fajna, ale jakby nie patrzeć, niewielka.
  • Odpowiedz
@blakker: Stary, nie upuj mi filmiku bo #!$%@? ci pomogę xD Idź na reddit, załóż wątek, opisz problem xD Naprawdę nawet nie próbowałeś googlować problemu? xD
  • Odpowiedz
@Finsky: Dam na priv xD
( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°) Staram sie udowodnic ze to unity tak dziala. Chociaz jakims cudem teraz chodzi jak lamburgini, patrzac na roznice dzis a wczoraj
  • Odpowiedz