Wpis z mikrobloga

Być może naprawdę łatwo jest zostać pochłoniętym w swoją własną historię o samym sobie. Jesteś główną postacią, narratorem i jesteś w każdej pojedynczej scenie, z każdą pojedynczą decyzją, działaniem lub bezczynnością, idealnie w kontekście całego twojego życia, z którego znasz każdy szczegół.

Kiedy weźmiesz pod uwagę, że wszyscy inni chodzą pochłonięci przez swoją własną narrację, jest to mniej przygnębiające i przynoszące ulgę - wiedzieć, że wszyscy inni są tak samo popieprzeni jak ty. Więc idź na siłownię, zachowuj się głupio, opowiadaj kiepski żart i flirtuj z tą dziewczyną z pełną świadomością, że jedyną osobą, która będzie rozgrzebywać to później i rozmyślać nad tym, jesteś ty.

Źródło.

• 98
  • Odpowiedz
najwieksze sukcesy odnosza ludzie pozbawieni poczucia wstydu i refleksji nad tym co robia.

@atteint: masz jakieś przykłady z życia wzięte? Chętnie poczytałabym o ludziach z takim podejściem.
  • Odpowiedz
@przecietna: przypomnienie, że nigdy w pełni nie poznamy drugiej osoby i tak naprawdę od urodzenia do śmierci jesteśmy skazani tylko na samych siebie. No rzeczywiście pocieszające w #!$%@? xD
  • Odpowiedz
@przecietna: czy ty mi sugerujesz, ze popieram takie zachowanie, jakie opisuje? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
To co opisalem, to zachowanie opisane w poscie, tyle ze wyniesione do ekstremum.
  • Odpowiedz
przypomnienie, że nigdy w pełni nie poznamy drugiej osoby

@strfkr: to chyba oczywiste, nie?

tak naprawdę od urodzenia do śmierci jesteśmy skazani tylko na samych siebie

Post wcale tego nie sugeruje i też nie jest to prawdą :) Tak jak napisałam do kolegi wyżej - każdy wyniesie z tego to, co chce.

@atteint: ogromnego ekstremum :P

@jestemkierownikiem:

flirtuj z tą dziewczyną z pełną świadomością, że jedyną osobą, która będzie
  • Odpowiedz
@przecietna: mozesz miec cala rodzine przy lozu smierci, ale chyba zawsze jedna z ostatnich mysli jest "zostawiam ich" lub cos tego typu. Pewny nie jestem, jeszcze nie umieralem. Chyba. Ale tak mysle.
  • Odpowiedz
@atteint: Możesz też mieć wypadek samochodowy i umierać razem z pasażerem ¯\_(ツ)_/¯ Kto wie, może wylądujecie nawet w tym samym miejscu po śmierci ( ͡~ ͜ʖ ͡°)

@jestemkierownikiem: na pewno pisze się na pewno oddzielnie, natomiast naprawdę piszemy naprawdę łącznie ( )
  • Odpowiedz