Aktywne Wpisy
Bergi +116
Siema, prowadzę badania do pracy magisterskiej - dlatego potrzebuję waszych odpowiedzi.
Więc robię #rozdajo na 100 PLN bliczkiem. Losowanie za tydzień jednej osoby z plusujących ten wpis + screen w komentarzu, że wypełniłeś/aś ankietę.
Ankieta krótka i mam nadzieję przyjemna - temat zakupu nowego telefonu i znajomości marki.
Link do ankiety:
https://forms.gle/xoKGTNtrFVV1Dpyg7
#ankieta #magisterka #studia
Więc robię #rozdajo na 100 PLN bliczkiem. Losowanie za tydzień jednej osoby z plusujących ten wpis + screen w komentarzu, że wypełniłeś/aś ankietę.
Ankieta krótka i mam nadzieję przyjemna - temat zakupu nowego telefonu i znajomości marki.
Link do ankiety:
https://forms.gle/xoKGTNtrFVV1Dpyg7
#ankieta #magisterka #studia
MrMas +409
Mechanizm uszkadzania wina przez światło został dobrze zbadany i opisany w literaturze fachowej. Ujmując rzecz w skrócie: światło o krótkich długościach fal (ultrafiolet) i z niebieskiego końca spektrum może wywołać w winie reakcje, w wyniku których powstaje nieprzyjemny smak i zapach.
W winie naturalnie znajdują się cząsteczki zawierające siarkę (tak, tak, nawet jeśli nie używasz pirosiarczynu potasu), które pod wpływem promieni UV tworzą lotne związki, np. siarczku dimetylu (DMS), disiarczku
Komentarz usunięty przez autora