Aktywne Wpisy

zloty_wkret +208
Dlaczego świadomi mężczyźni wybierają za żony 10-15 lat młodsze od siebie dziewczyny?
Bo prawdopodobieństwo, że taka dziewczyna będzie życiowo "czysta", bez przejść, dziwnych akcji, bez wielu grzechów, karuzeli kutang jest bardzo wysokie. Nie ma nic piękniejszego u kobiety jak czystość, niewinność, szlachetność. Taka dziewczyna nigdy nie straciła kręgosłupa moralnego, nigdy nie zrobiła nic wbrew sobie. Jest jak nierozwinięty, rzadki kwiat, który trzeba pielęgnować, żeby pokazał swoje piękno.
Wam wmówiono, że rozwiązłość, niedbanie
Bo prawdopodobieństwo, że taka dziewczyna będzie życiowo "czysta", bez przejść, dziwnych akcji, bez wielu grzechów, karuzeli kutang jest bardzo wysokie. Nie ma nic piękniejszego u kobiety jak czystość, niewinność, szlachetność. Taka dziewczyna nigdy nie straciła kręgosłupa moralnego, nigdy nie zrobiła nic wbrew sobie. Jest jak nierozwinięty, rzadki kwiat, który trzeba pielęgnować, żeby pokazał swoje piękno.
Wam wmówiono, że rozwiązłość, niedbanie
źródło: 8gnzbx
Pobierz
Maurelius +244
Mówcie, co chcecie, ale to jest stary, dobry, propaństwowy Tusk - podejmujący trudne i niepopularne decyzje, które na pewno odcisną się negatywnie na sondażach KO, ale konieczne i długofalowe, zgodne z interesem i bezpieczeństwem PAŃSTWA. Coś, czego pisowcy NIGDY nie potrafili zrobić, bo każde ich działanie było podejmowane w oparciu o badania jak odciśnie się ono na słupkach poparcia.
#sejm #polityka #bekazpisu #ukraina #wojna #rolnictwo
#sejm #polityka #bekazpisu #ukraina #wojna #rolnictwo
źródło: chrome_e2poHibVMS
Pobierz

Mój poziom VBA jest na dość niskim poziomie, niedawno zacząłem poznawać makra.
Mam problem- chcę zrobić formsa, gdzie będę do kolumny A dodawał nowy ticket a następnie dane dotyczące tego ticketa. Zrobiłem makro które wklei nazwę ticketa do 1 wolnej komórki w kolumnie A:
Dim lastCell As String
lastCell = Range("A" & ActiveSheet.Cells.Rows.Count).End(xlUp).Offset(1, 0).Select
lastCell = ActiveCell.Address(False, False)
ActiveCell.Offset(0, 0).Select
ActiveCell = ticket
Ticket zdefiniowałem wcześniej jako string. Problem pojawia się kiedy chcę dodać parametry ticketa (np datę utworzenia ticketa) Nie chcę bawić się by pojawiały się te dane o ileś komórek na prawo od wypełnionej bo jak ktoś doda kolumnę to wszystko się wysypie. Możliwe jest też, żę wszystkich danych nie będzie, wiec samo operowanie na pustych kolumnach w wybranych wierszach też odpada.
Jak zrobić by makro wyszukiwało w wierszu 1 tytuł wiersza i wpisywało dane z formsa do tego samego wiersza do którego dodałem ticket?
#excel #vba
Sub SearchForSpecificValue()
Dim rng As Range
Dim Szukaj As String
Dim NrKol As Integer
Set rng = Range("A2:F2")
Szukaj = "B"
NrKol = rng.Find(Szukaj, LookIn:=xlValues).Column
Debug.Print NrKol
End Sub
Definiujesz rng czyli zakres w jakim ma być wyszukana dana wartość (tytuł wiersza czy tam kolumny). Podajesz wartość jaką chcesz znaleźć - wpisałem zmienną "Szukaj" i korzystasz z metody Find działającej
Tu dodajemy nowy ticket w formsach i aktywna staje się komórka z nowym ticketem
Dim lastCell As String
lastCell = Range("A" & ActiveSheet.Cells.Rows.Count).End(xlUp).Offset(1, 0).Select
lastCell = ActiveCell.Address(False, False)
ActiveCell.Offset(0, 0).Select
ActiveCell = Ticket
Wybieramy zakres poleceniem RNG
Dim rng As Range
Set rng = Range("A2:EZ2")
Dodajemy parametry do ticketa
Dim Find