Wpis z mikrobloga

#pytanie czy ktos umie bez emocji wymienic argumenty any - szczepionkowców? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#antyszczepionkowcy
1. Szczepionki bywają przeterminowane
2. Szczepionki powodują autyzm
3. Szczepionki czasem powoduja grozne powiklania/skutki uboczne
4. Koncerny produkujące szczepionki skupiaja sie na zysku i przez to ... (?)
5. Rtęć i aluminium w szczepionkach (so lub ni ma)
6. ....
  • 16
  • Odpowiedz
@bogobojny_trans:

Ze względu na częsty błąd mylenia antyszczepionkowców z osobami za dobrowolnością szczepień, pytanie może być nieprecyzyjne. Więc

Antyszczepionkowe:
1) Skuteczność szczepień jest mocno zawyżona. Posiadają pewien wpływy, ale o wiele mniejszy niż im się przypisuje.
2) Z powyższego szczepienia są zbędne, szczególnie przy zachowaniu innych czynników wpływających na zachorowalność i śmiertelność, na wysokim poziomie. Chodzi m. in. o wysoką higienę osobistą i otoczenia, dostęp do czystej wody, odżywienie, kanalizacja, dobre
  • Odpowiedz
@DanteTooMayCry:

Skuteczność szczepień jest mocno zawyżona

1. Typowe. Stwierdzamy fakt, ale nie podajemy dowodów. Bez dowodów to raczej opowieść ignoranta. Oczywista bzdura. https://www.who.int/news-room/detail/10-11-2016-measles-jab-saves-over-20-million-young-lives-in-15-years-but-hundreds-of-children-still-die-of-the-disease-every-day

Z powyższego szczepienia są zbędne

2. Następny krok, wnioskowanie ze swoich gównianych hipotez. Garbage in, garbage out. Innymi słowy z fałszywych przesłanek wyciągnięto fałszywe wnioski.

Szczepienia powodują problemy zdrowotne nazywane NOPami.

3. Łatwo sprawdzić ile jest tych NOP, wystarczy tylko mieć coś pod kopułą i nie wciskać ludziom
  • Odpowiedz
@nontepeto:

1. Typowe. Stwierdzamy fakt, ale nie podajemy dowodów. Bez dowodów to raczej opowieść ignoranta. Oczywista bzdura.

Jeśli nie potrafisz czytać ze zrozumieniem to wróć do szkoły, a nie mi zawracasz 4 litery. Op poprosił o argumenty jakimi się posługują anty. I to dostał ode mnie.

Mimo wszystko Ci odpowiem.

Podałeś propagandowy artykuł, niemający żadnego pokrycia w rzeczywistości. Ludzie nie umierają z powodu odry, tylko z powodu tragicznych warunków, które towarzyszą
  • Odpowiedz
  • 0
@DanteTooMayCry jeszcze jedno. Ciekawi mnie jeszcze jeśli mówisz ze te choroby znikały przed szczepionkami, ze względu na poprawę warunkow higienicznych, zywienia czy czy innych rzeczy. Jak to wiec mialoby byc mozliwe ze miejscowo wracaja obecnie male grupki dzieci ktore choruja? Warunki higieniczne sa jeszcze lepsze, ba nawet mowi sie gdzieniegdzie ze zbyt sterylne. Nie wiem czy te dzieci nie byly szczepione czy byly ale mam wrazenie ze nie byly. Mowie o tych
  • Odpowiedz
@bogobojny_trans:

Nic nie wraca, bo nic nie odeszło. Choroby zostały w większości ograniczone w +99%. Ale cały czas pozostały te małe ilości, bo wirusy i bakterie cały czas krążą. W większości dlatego, że człowiek nie jest ich jedynym rezerwuarem. Był jedynym w przypadku ospy prawdziwej, a obecnie, tak jak jest w przypadku odry. I notabene ospa prawdziwa została również wyeliminowana bez szczepień - większość państwa 3 świata nie szczepiło. Ludzie się
  • Odpowiedz