"Urodziłem się z diabłem we mnie. Nie mogłem zdusić w sobie potrzeby mordowania, tak jak poeta nie może powstrzymać w sobie inspiracji do tworzenia"
-H.H.Holmes - Zbudował 3-piętrowy hotel, robiąc z niego labirynt tortur, pełen morderczych pułapek dla gości. Niektóre pokoje miały wbudowane w ściany lampy lutownicze, które służyły do podpalania ofiar, inne zamieniały się w komory gazowe. W większości znajdowały się również specjalne zsuwnie prowadzące do piwnic… prosto do sali tortur, krematorium i dwóch pieców, gdzie Holmes palił zwłoki. Prymitywne dzwonki alarmowe natychmiast informowały właściciela o próbach wymknięcia się z pokoju. Uciekający w pośpiechu goście natrafiali na schody prowadzące donikąd, ukryte przejścia, zapadnie i fałszywe windy, które prowadziły tylko w jedno miejsce - do piwnicy. Dokładna liczba ofiar nie jest znana, lecz podejrzewa się, że mogło ich być nawet ponad 200.
Po więcej tego typu wypowiedzi i historii zapraszam na mój fanpage "Cytaty moderców" (。◕‿‿◕。)
@kokosowykot Z tego co pamiętam, to jego pra-pra-prawnuk napisał książkę, w której zawarł teorię z Kubą Rozpruwaczem. I faktycznie pismo było praktycznie identyczne, a Holmes w czasie morderstw Rozpruwacza był akurat w Londynie (。◕‿‿◕。) No i znał się na anatomii.
@entliczek_pentliczek: masz jakieś materiały na potwierdzenie opowieści o hotelu? bo filmik wrzucony przez @WhyCry sugeruje, że to raczej legendy stworzone przez prasę brukową z końca XIX w.
@entliczek_pentliczek: z tego co piszą na wiki, to czape dostał tylko za jedno udowodnione morderstwo. Reszta, to opowieści, które pisał do pamiętników, które potem sprzedawał za gruby hajs ( ͡~ ͜ʖ͡°)
@entliczek_pentliczek: Prawa do historii są wykupione przez DiCaprio i razem ze Scorsese chcą zrobić lub już robią film na podstawie życia pana Holmesa.
-H.H.Holmes - Zbudował 3-piętrowy hotel, robiąc z niego labirynt tortur, pełen morderczych pułapek dla gości. Niektóre pokoje miały wbudowane w ściany lampy lutownicze, które służyły do podpalania ofiar, inne zamieniały się w komory gazowe. W większości znajdowały się również specjalne zsuwnie prowadzące do piwnic… prosto do sali tortur, krematorium i dwóch pieców, gdzie Holmes palił zwłoki. Prymitywne dzwonki alarmowe natychmiast informowały właściciela o próbach wymknięcia się z pokoju. Uciekający w pośpiechu goście natrafiali na schody prowadzące donikąd, ukryte przejścia, zapadnie i fałszywe windy, które prowadziły tylko w jedno miejsce - do piwnicy.
Dokładna liczba ofiar nie jest znana, lecz podejrzewa się, że mogło ich być nawet ponad 200.
Po więcej tego typu wypowiedzi i historii zapraszam na mój fanpage "Cytaty moderców" (。◕‿‿◕。)
#reklama #ciekawostki #kryminalne #mordercy #cytaty #zbrodnia #ciekawerzeczy #zapraszam
Dla ciekawskich w temacie polecam dokument o HHH: https://www.youtube.com/watch?v=y-8NoPsg0jw
Z ciekawostek:
HHH był też podejrzewany o bycie Kubą Rozpruwaczem, że niby pismo się w miarę zgadzało i był wtedy w Londynie:D
Komentarz usunięty przez autora
https://m.youtube.com/watch?v=y-8NoPsg0jw
@agaciksa: tak