Aktywne Wpisy
pogodny_mis65 +143
Alimenty na byłą żone to jeden z największych absurdów w polskim prawie. Dorosły i zdrowy człowiek ma co miesiąc dostawać po kilka tysięcy złotych od swojego byłego partnera tylko dlatego, że podczas trwania małżeństwa nie wykazał się chęcią zdobycia jakichkolwiek umiejętności. Zaraz się odezwą kobiety, które powiedzą: "ALE ONA NIE MIAŁA NA TO CZASU!1!!" Totalna bzdura. Prowadzenie domu i wychowywanie dzieci to nie jest żadna praca na pełen etat. Spokojnie można było

emi_emi +84
Ale właśnie spory bolid rozerwał się nad Meerhoven. Mam ciulowe nagranie. Były 2 pozniej 4. Obserwowałam je z dobre 10-12 secund. Szkoda że ide do pracy.
#meteoryty
#meteoryty

Otóż czasami, niestety nie udało mi się zdiagnozować w jakich konkretnie przypadkach, tab jest szeroki na 8 spacji, zamiast 4. Nie udało mi się znaleźć odpowiedzi w google, jedyne co radzą to ustawić 'tab = szerokość 4 spacji', które to mam ustawione.
Wiecie może jak to naprawić? Kiedy robię backspace takiego taba to cofa mi całość (szerokość 8 spacji).
Na czerwono zaznaczyłem problematyczne linie, a na niebiesko poprawne. Problem pojawił się w sumie dopiero po dłuższym czasie użytkowania.
Ewentualnie polecacie jakiś inny lekki soft na raspbiana do pisania pythonków?
Jako work-around usuwam takie taby i zamieniam na 4 spacje, ale z każdą linią coraz bardziej to frustruje :(
#pytanie #linux #programowanie
źródło: comment_OKgCf9SMwTR0sS0LPg5SLrGPMxDDFRh9.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora