Wpis z mikrobloga

Mam w domu laptopa jak poniżej. Młody gra na nim w Fortnite, ale narzeka, że kiepsko chodzi i jak patrzę to faktycznie dosyć ścina. Jedyna opcja rozbudowy to chyba dołożenie dysku SSD i kości RAM. Czy to coś pomoże czy szkoda pieniędzy?

Obecny komp: ASUS VivoBook Max F541UJ
Procesor: Intel® Core™ i3-6006U Dual Core
RAM: 4GB
Grafika: NVIDIA GeForce 920M 2 GB DDR3

Coś da radę zakombinować, żeby ten Fortnite lepiej działał?

#komputery #pcmasterrace #fortnite #asus
  • 20
@LucaJune: 3 lata temu też tak kombinowałem z młodym. Co grał to ścinało, blokowało i dziadowało. Młody uzbierał sobie część pieniążków a my dołożyli resztę i ma stacjonarny na kablowym intrenecie. Zawsze można rozbudować.
@LucaJune no to już akurat raczej procek do wymiany i dorzucenie ramu żeby było z 8gb, nie widzę innej możliwości. Dysk SSD trochę pomoże ale raczej nie tyle poprawi samą płynność działania co czasy ładowania i uruchamiania gier/programów.
@LucaJune: niestety na tym configu płynności się nie uzyska, ssd, +4gb ramu i zmiana procka (o ile nie jest wlutowany) wcale nie pomogą, bo GPU też padaka - wiem, bo sam mam podobny wydajnościowo config w lapku i niby na chama da się uzyskać pozorną płynność, ale kiedy zaczyna się dziać jakaś akcja, to się krztusi, czyli frajdy z gry i tak brak, bo co to za granie jak płynnie jest