Jaka polska giełda najlepsza? Zagraniczna najlepsza giełda?
Generalnie sprawa wygląda tak, za moich czasów najlepszy w Polsce był bitmarket, posiadam PLN, po przeliczeniu tego nie widzę sensu wymiany tego na USD, a później BTC, chyba że coś mi umkneło. Gdzie pojawia się ew. problem ? Czy chodzi o volumen i problem ze sprzedażą większej ilości?
@wex009: Na polskich giełdach jest problem z płynnością jak masz kilka btc i chcesz szybko sprzedać/kupić. Też kiedyś grałem głownie bitmarket, teraz gram głownie na krakenie, gdzie jest usd i eur.
@pikoka: no właśnie do tego dążyłem, ze co z tego jak cena będzie jakaś tam, jak ze względu na mały volumen na giełdzie niemożliwe będzie sprzedanie tego. a bitfinex :D? jak teraz funkcjonuje, jestes bezpieczny ?
@wex009: na bitfinex też fajnie się gra, jest duża płynność, można łapać piki, ale ja mam awersję do tej giełdy i boję się że może być drugim goxem. także nie polecam i nie odradzam
@pikoka: o takie info. mi właśnie chodziło :D No pamiętam mt-gox, z polskich był bitcurex (uff nawet chwile tam byłem :D ) No dobra, a jakieś coś bez weryfikacji ? albo szybką weryfikacją? @psposki: własnie widzę, że bitmarket ma 20 razy mniejszy volumen niż bitbay :D
@wex009: może nie wiesz, więc w ramach informacji, wiesz, że jeśli ta kwota będzie wyższa niż równowartość 10 000e to możesz pożegnać się z nią na parę tygodni/miesięcy w momencie gdy przelejesz sobie na konto bankowe?
Była historia kumpla, któregoś z mirków tutaj, bank/us (proszę mnie poprawić, jeśli się mylę) z automatu zablokowali kwotę i wszczeli dochodzenie.
@Blizz4rd: mogą ale nie muszą :) ostatnio dostałem przelew od rodziny powyżej 10k e, szedł jakieś 4 dni, a później na swój adres w Polsce prośbe z US o zaktualizowanie miejsca zamieszkania itp :D Czyli śledzą skurczybyki ( ͡°͜ʖ͡°) Spokojnie nie wypłace tego na konto w Polsce :D aż tak nienormalny to nie jestem :P
Zagraniczna najlepsza giełda?
Generalnie sprawa wygląda tak, za moich czasów najlepszy w Polsce był bitmarket, posiadam PLN, po przeliczeniu tego nie widzę sensu wymiany tego na USD, a później BTC, chyba że coś mi umkneło.
Gdzie pojawia się ew. problem ?
Czy chodzi o volumen i problem ze sprzedażą większej ilości?
Mirki pomocy :D
#bitcoin
#kryptowaluty
Też kiedyś grałem głownie bitmarket, teraz gram głownie na krakenie, gdzie jest usd i eur.
a bitfinex :D? jak teraz funkcjonuje, jestes bezpieczny ?
No pamiętam mt-gox, z polskich był bitcurex (uff nawet chwile tam byłem :D )
No dobra, a jakieś coś bez weryfikacji ? albo szybką weryfikacją?
@psposki: własnie widzę, że bitmarket ma 20 razy mniejszy volumen niż bitbay :D
Była historia kumpla, któregoś z mirków tutaj, bank/us (proszę mnie poprawić, jeśli się mylę) z automatu zablokowali kwotę i wszczeli dochodzenie.
Czyli śledzą skurczybyki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Spokojnie nie wypłace tego na konto w Polsce :D aż tak nienormalny to nie jestem :P