Aktywne Wpisy
Joxek +119
Też się pogodziliscie z swoimi gruzami przez obecne ceny aut? xD
Mam auto z fabrycznym #lpg z 2012 r. Od początku w rodzinie, bezwypadkowe. Jakby nie patrzeć auto ma 12 lat i normalnie zmieniłbym na coś świeższego, ale jak popatrzyłem na obecne ceny używanych aut i jak na przeglądzie diagnosta potwierdził że spodni próg zdrowe. To naprawiłem klimę, zrobiłem sprzęgło, kupiłem nowe wielosezonowe opony i parę innych #!$%@? eksploatacyjnych i będę nim
Mam auto z fabrycznym #lpg z 2012 r. Od początku w rodzinie, bezwypadkowe. Jakby nie patrzeć auto ma 12 lat i normalnie zmieniłbym na coś świeższego, ale jak popatrzyłem na obecne ceny używanych aut i jak na przeglądzie diagnosta potwierdził że spodni próg zdrowe. To naprawiłem klimę, zrobiłem sprzęgło, kupiłem nowe wielosezonowe opony i parę innych #!$%@? eksploatacyjnych i będę nim
magnetotonieja +105
#mecz #heheszki #pasta #austria
Austria: Najszczęśliwszy Naród w Europie:
Według Eurostatu z danych z 2022 roku, Austria jest najszczęśliwszym krajem w Unii Europejskiej. Jakże to może dziwić? Bo przecież współczesnym Austriakom nie brakuje powodów do radości, mając na wyciągnięcie ręki zarówno Alpy, jak i najwyższy standard życia w Europie. A czy może Austriakom zawsze sprzyjało szczęście – od korzystnego położenia geograficznego, przez historię pełną sprytnych manewrów i zaskakujących zbiegów okoliczności, aż po
Austria: Najszczęśliwszy Naród w Europie:
Według Eurostatu z danych z 2022 roku, Austria jest najszczęśliwszym krajem w Unii Europejskiej. Jakże to może dziwić? Bo przecież współczesnym Austriakom nie brakuje powodów do radości, mając na wyciągnięcie ręki zarówno Alpy, jak i najwyższy standard życia w Europie. A czy może Austriakom zawsze sprzyjało szczęście – od korzystnego położenia geograficznego, przez historię pełną sprytnych manewrów i zaskakujących zbiegów okoliczności, aż po
Cieszy się, że kobiety uzyskały sto lat temu swoje prawa, wspiera je gdy ktoś próbuje im je ograniczać, cieszy się że pomimo uzyskania praw ciągle walczą i wspierają kobiety z krajów gdzie takie prawa są im ograniczone, wspierają w walce o traktowanie na równi z mężczyznami
Wykopek widzi:
HAHAHA PROSTYTUCJA, K U R T Y Z A N A, DZIW*A
#bekazprawakow #neuropa #polska #patologiazewsi
Komentarz usunięty przez autora
@Perkele93: Gdzie i kiedy?
@GordonL: np. przy różnorakich projektach unijnych, w większości spotkałem się z faworyzowaniem kobiet lub czasami kierowanych wyłącznie dla nich
@bolekkrystianek: Na czym miało to polegać?
@bolekkrystianek: No i? Jak projekt jest dla bezrobotnych to jest to dyskryminacja dla pracujących?
@StorVoldighed:
Widziałeś kiedyś taką walkę o dziecko w sądzie? Ja w przeszłości widziałem kilkanaście.
I tak - zazwyczaj powierza się dziecko matce, tak się przyjęło w naszym patriarchalnym społeczeństwie. W przypadku małych dzieci ma to sens.
Nadto sąd rozważa z kim dziecko jest bardziej związane (bo liczy się dobro dziecko).
Mój przyjaciel wywalczył sobie w sądzie dokładnie to
@Perkele93: Poproszę o przykład.
@GordonL: przykłady na szybko: spełnienie jednego z warunków projektu gdzie w na liście znajdowało się bycie kobietą, i za samo bycie kobietą spełniało się warunki, mężczyzna musiał być dodatkowo długotrwale bezrobotnym, samotnie wychowującym dziecko, z terenów wiejskich itd. Inny przykład który znam, dofinansowanie dostaje taka sama ilość kobiet i mężczyzn w projekcie (20:20), znacznie więcej zgłoszeń mężczyzn (dokładnie nie pamiętam ale w granicach 250:40), wnioski oceniane
W celacj projektu wpisano, że grupa priorytetowa to kobiety, zatem są dodatkowe punkty. Gdyby priorytetowa grupa to byli mężczyźni to byłby punkt za co.
@GordonL: LINK
W jakim ty świecie żyjesz? Ty chyba naprawdę nigdy nie przeglądałeś jakichkolwiek programów aktywizacji czy projektów albo rżniesz głupa.
@Perkele93: No właśnie ty nie masz pojęcia czym jest dyskryminacja.
Czy Twoim zdaniem program wsparcia w wychodzeniu z bezdomności dyskryminuje osoby, które nie są bezdomne?
I na tej samej zasadzie jak przy wychodzeniu z bezdomności, w projekcie unijnym identyfikuje się osoby, które wsparcia szczególnie, albo nieco bardziej potrzebują i za bycie taką osobą masz dodatkowy punkt.
Czego tu nie
@bolekkrystianek:
No i? 35% kobiet w Polsce jest nieaktywnych zawodowo, więc program ma na celu zapewnienie takze im wsparcia w aktywizacji zawodowej.
Masz 5 grup, które zostały zidentyfikowane jako wymagające wsparcia. W czym widzisz problem?
Ja nie łapię się na żadną z nich i nie widzę problemu w tym, że ponad