Wpis z mikrobloga

Pare pytan do ekspertow ;)

1. Czy ktos posiada link do pobrania moda w ktorym time lane to 2r n.e - 9999r?
Chcialem sobie zagrac dluzsza historie - powiedzmy 966r polski do podboju swiata.
Interesuje mnie tez czy jest wiecej technologii - powiedzmy sobie ze na screenie mam juz prawie kazda technologie na max, od groma pieniedzy i zadnych budynkow do zbudowania. Nawet kontynuujac niemialbym zbytnio co robic, najwyzej anektacja po koleji HRE -> czekanie na rozwiazanie koalicji -> Az do rozwiazania HRE.

2. Spolszczenie dzialajace na tym modzie?
Dodam ze moja wersja EU to 1.22.2.0

3. Jak kupywac armie w pozniejszej fazie gry. Dopoki majac limit ponizej 100k armii trzymalem zawsze 7/3 potem 6/2/2 i wygrywalo to na spokojnie(stacki laczylem na wieksze bitwy)
Potem majac stacki 20k mialem zawsze 10/3/7 i tu moja armia chyba byla najmocniejsza.
Majac stacki 30k mam jak widac na zalaczonym obrazku 15/4/11. I mega sie zdziwilem jak moja 30k armia bez dowodcy zostala usunieta z mapy przez 34k stack jakiegos ksiestwa HRE z dowodca. Niby przegrac powinna, ale zostac wymazana z mapy?!

4. Od czego zalezy podatek i produkcja i kasa ktora sie za to dostaje - kiedy zabiore prowincje od jakiegos kraju?
Powiedzmy ze przejelem stolice wegier - rozwinieta prawie jak warszafffffka a kiedy chcialem zrobic budynki drugiego poziomu(te od taxow i produkcji) - to okazywalo sie ze nie majac tego kosciola w ogole - a robiac ten poprawiony dostane +0.03/msc.
Dodam ze prowincje scorowalem, zmienilem religie na protestantyzm, mam ja ponad 100 lat, do tego idee humanistyczne i 125% jednosci religijnej.

#eu4
NexciaK - Pare pytan do ekspertow ;)

1. Czy ktos posiada link do pobrania moda w k...

źródło: comment_vwdDcx8HLoAUHn2AOxuyNMkODDYLbmHK.jpg

Pobierz
  • 15
@NexciaK:

1. Mod jest w warsztacie, na forum pdx a jak grasz na piracie to znajdziesz na piratach. Kolega wyżej podał nazwę.

2. Wydał spolszczenie. Spolszczenie to dramat.

3. Stacji są ok, chociaż zalezy czym grałeś, a konkretniej jakie miałeś bonusy do woja. Przykładowo grać armia zachodnia generalnie nir opłaca się mieć w ogóle kawalerii. Grając pl opłaca się mieć dużo kawalerii (Bo z samych idei każda jednostka walczy 33% lepiej).
@NexciaK update'uj sobie gre szybciutko, nie tylko więcej rzeczy, to znajdowanie modów do starych wersji jest ciężkie, szczególnie z piratem.

Spolszczenie tez raczej wywal, nie będzie działać z znaczną większością modów.

A sam mod Extended Timeline nie jest specjalnie dobry. Nie możesz oczekiwać od europki czegoś innego niż zabawa w podbijanie kolejnycb prowincji, od tego jest ta gra.
@Pieko w 1.22 jeszcze nie było stateów z czego pamiętam

@KuterPstragow akurat autonomia działa dosyć prosto do zysku, z czego pamiętam odwrotnie proporcjonalnie do jej wielkości procentowej, to jest
100% autonomi -> 0% podatków
75% autonomi -> 25% podatkow
Etc.
@Diamond-kun: Wlasnie myslalem zeby zakupic oryginalna EU4 z jakimis dodatkami.
Obecnie ogrywam pirata na PC, ale jako ze 90% czasu w roku jestem na wyjezdzie musze ja ograc jeszcze na laptopie - bo jak ma mi niemilosiernie ciac to nie ma sensu zakupu dopoki nie wymienie sprzetu.
A jaka wersje/DLC bys polecil?