Aktywne Wpisy
WielkiNos +207
Pani poseł vel "drogi żołnierzu wysyłają cię na wojnę ale w nagrodę możesz sobie pogwałcić" tym razem używa ludzkiej tragedii aby nasrać na Polskę. Bo nie można napisać, że nie żyje niewinna dziewczyna, skupić się na ofierze i uczczeniu jej pamięci. Trzeba dodać, że stało się to w "ponoć najbezpieczniejszym w Europie kraju dla kobiet".
W Polsce wskaźnik przemocy seksualnej wynosi 7,7 na 100 000 mieszkańców co plasuje nas na jednym z
W Polsce wskaźnik przemocy seksualnej wynosi 7,7 na 100 000 mieszkańców co plasuje nas na jednym z
rozowypasiak +101
Oddajcie mi stary dobry wykop! Coście z tym portalem uczynili ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Główna to jakiś dramat - fake newsy i clickbaitowe tytuły jak z portalu na O, a podobno kiedyś byli tu świadomi użytkownicy, którzy nie dają sobie wciskać kitu ( ͡~ ͜ʖ ͡°) #pdk
Mirko świeci pustkami, a jak już ktoś coś ośmieli się coś dodać, to spora część komentarzy jest
Główna to jakiś dramat - fake newsy i clickbaitowe tytuły jak z portalu na O, a podobno kiedyś byli tu świadomi użytkownicy, którzy nie dają sobie wciskać kitu ( ͡~ ͜ʖ ͡°) #pdk
Mirko świeci pustkami, a jak już ktoś coś ośmieli się coś dodać, to spora część komentarzy jest
1. Czy ktos posiada link do pobrania moda w ktorym time lane to 2r n.e - 9999r?
Chcialem sobie zagrac dluzsza historie - powiedzmy 966r polski do podboju swiata.
Interesuje mnie tez czy jest wiecej technologii - powiedzmy sobie ze na screenie mam juz prawie kazda technologie na max, od groma pieniedzy i zadnych budynkow do zbudowania. Nawet kontynuujac niemialbym zbytnio co robic, najwyzej anektacja po koleji HRE -> czekanie na rozwiazanie koalicji -> Az do rozwiazania HRE.
2. Spolszczenie dzialajace na tym modzie?
Dodam ze moja wersja EU to 1.22.2.0
3. Jak kupywac armie w pozniejszej fazie gry. Dopoki majac limit ponizej 100k armii trzymalem zawsze 7/3 potem 6/2/2 i wygrywalo to na spokojnie(stacki laczylem na wieksze bitwy)
Potem majac stacki 20k mialem zawsze 10/3/7 i tu moja armia chyba byla najmocniejsza.
Majac stacki 30k mam jak widac na zalaczonym obrazku 15/4/11. I mega sie zdziwilem jak moja 30k armia bez dowodcy zostala usunieta z mapy przez 34k stack jakiegos ksiestwa HRE z dowodca. Niby przegrac powinna, ale zostac wymazana z mapy?!
4. Od czego zalezy podatek i produkcja i kasa ktora sie za to dostaje - kiedy zabiore prowincje od jakiegos kraju?
Powiedzmy ze przejelem stolice wegier - rozwinieta prawie jak warszafffffka a kiedy chcialem zrobic budynki drugiego poziomu(te od taxow i produkcji) - to okazywalo sie ze nie majac tego kosciola w ogole - a robiac ten poprawiony dostane +0.03/msc.
Dodam ze prowincje scorowalem, zmienilem religie na protestantyzm, mam ja ponad 100 lat, do tego idee humanistyczne i 125% jednosci religijnej.
#eu4
@NexciaK: Dołączę się do pytania. Jest mod?
1. Mod jest w warsztacie, na forum pdx a jak grasz na piracie to znajdziesz na piratach. Kolega wyżej podał nazwę.
2. Wydał spolszczenie. Spolszczenie to dramat.
3. Stacji są ok, chociaż zalezy czym grałeś, a konkretniej jakie miałeś bonusy do woja. Przykładowo grać armia zachodnia generalnie nir opłaca się mieć w ogóle kawalerii. Grając pl opłaca się mieć dużo kawalerii (Bo z samych idei każda jednostka walczy 33% lepiej).
Spolszczenie tez raczej wywal, nie będzie działać z znaczną większością modów.
A sam mod Extended Timeline nie jest specjalnie dobry. Nie możesz oczekiwać od europki czegoś innego niż zabawa w podbijanie kolejnycb prowincji, od tego jest ta gra.
@KuterPstragow akurat autonomia działa dosyć prosto do zysku, z czego pamiętam odwrotnie proporcjonalnie do jej wielkości procentowej, to jest
100% autonomi -> 0% podatków
75% autonomi -> 25% podatkow
Etc.
Obecnie ogrywam pirata na PC, ale jako ze 90% czasu w roku jestem na wyjezdzie musze ja ograc jeszcze na laptopie - bo jak ma mi niemilosiernie ciac to nie ma sensu zakupu dopoki nie wymienie sprzetu.
A jaka wersje/DLC bys polecil?
Tak,
Co do technologi, same jej rozwijanie nie jest specjalnie interesujące, więc nie szukaj jakiś nowych modów do tego, bo to nigdy nie bedzie najciekawszą częścią gry. A co do tego że nie możesz im tak uciec, to byłoby dosyć nierealistyczne, a eu4 jest grą zrubsza realistyczną.
Grajac 2 scenariusze Polska do tej pory(nie licze wtop Kastylia, gdzie testowalem co moge zrobic w grze) te 30 LVLe technologii powoduja ze nie mam co robic w tej kwestii i nie widac postepu.
Przykladowo zawsze sie cieszylem odblokowujac 6 lvl technologii administracyjnej i majac z 1,5k i budynki po 90 bo wiedzialem ze to wielki skok i moj kraj
Punkty zawsze możesz przepierdzielać na inne rzeczy.
I co rozumiesz przez "powyzej 0.03 wartosci/miesiąc"?