Wpis z mikrobloga

Mogę prosić o jakiś feedback + jakiś tip jak poradzić sobie z tymi nieszczęsnymi CORSami (z tego powodu, że Codepen nie akceptuje mojego JSONa muszę dodawać loader bo chodzi to wszystko ociężale - lokalnie działa dużo dużo szybciej).

Zdaję sobie sprawę, że mój kod to totalny śmietnik - jeszcze go nie układałem, a mam taką manierę, że piszę klasy gdzie mi się kliknie, a nie wedle struktury.

https://codepen.io/streetpunkpl/pen/GwgQJx

Dzięki z góry! :)

#webdev #javascript
  • 5
  • Odpowiedz
@streetpunkpl:

1. po co czas pobierasz przez time.json? Możesz lokalnie wygenerować
2. Polskie nazwy zmiennych...
3. Używaj interpolacji stringów
4. Zamiast robić ifa i elsa w których update'ujesz bezpośrednio #time lepiej jakbyś w tych if/else przypisywał wartość a pod ifem dał jeden $(#time).html(timeContent) z zifowaną
  • Odpowiedz
@Rst00: Dzięki. Bardzo rzeczowe i profesjonalne rady - poprawię wedle powyższego w najbliższym czasie i zacznę się do tego stosować. Może się kiedyś uda zrewanżować piwkiem.

1. Jako, że danych powyżej nie pobieram bezpośrednio z API YT tylko ze swojego JSONA - to mam oddzielny plik z czasem pobrania danych (żeby wyświetlić różnicę w divie poniżej) było mi tak prościej niż wybierać dodatkowo timestamp z bazy i wrzucać go do
  • Odpowiedz
@streetpunkpl: no to powinieneś to pobierać w jednym jsonie w takim razie (wcześniej nie wiedziałem o co chodzi z tym timer - miałem za małe okno i teraz widzę) przesyłać datę w tym file.json. A w tym JSONie:

[
"items": (tu content z obecnego file.json),
updatedAt:
  • Odpowiedz