Wpis z mikrobloga

W najnowszej "Polityce" niejaki jan rojewski opisuje, na dwóch stronach, Jordana Petersona w tekście zatytułowanym: "guru zdołowanych". Już pominę, że na tak małej ilości papieru nie można zbyt dużo napisać... chyba, że ktoś ma jakiś konkretny cel. A tekst jest pełen banalnych oskarżeń pod tezę, gargantuicznych rozmiarów przemilczeń i fałszywych wniosków wynikających albo z poglądów autora albo z braku umiejętności przyswajania i rozumienia informacji.

odnośnie wystąpienia JBP billc16

używał najbardziej oklepanej argumentacji, mówiącej, że tego typu zapis - i w ogóle wszystkie antydyskryminacyjne - to zamach na wolność słowa

i tyle xD

albo finalny akapit

zrzucenie winy za kryzys męskości na zmiany w podziale ról płciowych - czego życzyłby sobie Jordan Peterson - to więcej niż zbrodnia. To błąd. Błąd polegający na niedostrzeżeniu ekonomicznego aspektu "kryzysu".

Najgorszy rodzaj #!$%@? propagandy. PiSiury walą cepem na oślep, a takie liberalne "elity" w białych rękawiczkach będą wszystko przeinaczać i wypaczać.

#jordanpeterson #bekazlewactwa #4konserwy

@wojna_idei może Cię to zainteresuje.
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wojna_idei: W sumie tak, tylko nie spodziewałem się po nich newsweekowych gównostandardów w temacie, który nie jest z głównego nurtu politycznego. Rządowe i okołorządowe tematy swoją drogą, a im dalej od nich zdarza im się napisać coś ciekawego i w miarę prawdziwego. Nawet jeśli temat nie jest zbieżny światopoglądowo. Albo miałem mylne wrażenie.
  • Odpowiedz
@wojna_idei: @sejsmita: w przedostanim numerze Polityki był bardzo rzetelny artykuł o sytuacji na amerykańskich uczelniach wyższych dając przykład reakcji histerycznych studentów na wykłady Milo Yiannopoulosa oraz Breta Weinsteina. Szkoda, że o tak ciekawej postaci jaką jest Peterson zrobili tak beznadziejny artykuł.
  • Odpowiedz
@LiShang: Fakt, to był dobry tekst. Chociaż szukałem potem jakiegoś potwierdzenia wspomnianego podziału ideologicznego studentów: bodajże 17 liberałów na 1 konserwę i nie znalazłem nic. Tylko u wykładowców 6:1.
  • Odpowiedz