Aktywne Wpisy
xionc0586 +51
Czego by nie nagrali, to i tak nie przebiją oryginału Mojej i twojej nadziei gdzie już sama gitara robiła świetną robotę. Znając życie, to wyjdzie jakieś g---o w stylu innych współczesnych gniotów. Zwłaszcza jak się spojrzy na to towarzystwo vs. oryginał.
#powodz
#powodz
Moja żona po 15 latach małżeństwa właśnie przyznała mi się do tego że od pół roku ma chłopaka, regularnie zdradzała mnie z różnymi typami przez ostatnie 4 lata. Jak mam jej wybaczyć?
Nasi uczestnicy potrafili te skromne składniki wynieść na wyżyny smaku. Przepisy na przygotowane przez nich potrawy z podrobów znaleźć można w dalszej części „ Księgi przepisów”.
Dla tych, dla których to za mało i którzy zamierzają poeksperymentować w kuchni z podrobami, Masterchef opracował dodatkowe, extra przepisy. Oto jeden z nich:
J---a z boczniakami
Składniki:
2 j---a
200 g boczniaków
1 mała gałązka rozmarynu
1 ząbek czosnku
masło klarowane do smażenia
100 ml wina czerwonego wytrawnego
sól
pieprz
Przygotowanie:
Boczniaki obsmażyć na maśle z dodatkiem ząbka czosnku, przyprawić solą i pieprzem
Z jąder zdjąć skórę i pokroić w plastry. Sparzyć wrzątkiem. Na patelni roztopić maso klarowane, dodać rozmaryn, włożyć plastry jąder na rozgrzany tłuszcz. Smażyć z obu stron przez kilka minut. Przyprawić solą i pieprzem.
Zdjąć z patelni, wlać wino, szybko zredukować na dużym ogniu.
Prezentacja:
Usmażone j---a polać sosem, serwować z boczniakami.
#beatazroksy
#adrianpolak