Wpis z mikrobloga

Słyszałem jak mi coś świruje za drzwiami, ruszyłem na poszukiwania i znalazłem tego gamonia. Chciałem kolesia wypuścić na zewnątrz, żeby wrócił do żony i dzieciaczków, ale jakiś niemrawy, siedzi w kącie i nie zbiera się do lotu. Jest jakiś magiczny trik, żeby go wspomóc, w stylu dać whisky z colą jak pszczołom? Czy zostawić go tak na podwórku, żeby się namyślił, albo kot sąsiadów go dorwał?

#zwierzeta #pytanie
Pobierz antychrust - Słyszałem jak mi coś świruje za drzwiami, ruszyłem na poszukiwania i zna...
źródło: comment_reB44mqw40IyOIxcWZLmzWULzsjm8i4D.jpg
  • 8
@antychrust
W sytuacji, kiedy zauważamy nietoperza nocą, należy otworzyć okno, zgasić światło i zamknąć drzwi, aby jedyną drogę ucieczki miał za zewnątrz mieszkania. Wówczas, najprawdopodobniej wyleci. Gorzej, jeżeli znajdujemy nietoperza w dzień, śpiącego na ścianie lub firance. Wówczas należy go włożyć do pudełka, ale bez dotykania nietoperza. Najprościej jest przykryć go pudełkiem, a następnie pod niego wsunąć kawałek sztywnego kartonu, tak aby nietoperz znalazł się w pudełku. Następnie trzeba przetrzymać zamkniętego nietoperza