Wpis z mikrobloga

@WebDevIsMyPassion: kupilem tv w euro rtv i aparat przez raty allegro, gdy byly promocje na raty 0%, zaplacilem dokładnie tyle, ile kosztowalo w cenniku (szukalem tez ofert w innych sklepach na ten sprzęt, nie przeplaciłem). Fajna sprawa, bo niby poprawia ci zdolnosc kredytowa na przyszlosc, bo bank widzi ze regularnie splacasz. Czasami wciskaja ubezpieczenie, czasami extra gwarancje i moze zarabiaja ma odsetkach jak zapomnisz splacac. Plus to, ze sklep i tak
@WebDevIsMyPassion: koszt kredytu jest po stronie sklepu. Zamiast obniżać mocniej cenę oferują te produkty w ratach 0%. Na ubezpieczenie możesz się nie zgodzić. Pracowałem 12 lat w firmie gdzie takie raty były udzielane. Aha. Im więcej rat tym drożej to sklep kosztuje.
@WebDevIsMyPassion: Miałem okazję pracować w przybytkach jak Mediaki i Neonety kilka lat i powiem tak.
Często proponują raty oprocentowane lub raty 0 jeżeli bierzesz ubezpieczenie np na uszkodzenia
Najlepiej i bez większego tracenia czasu
1. Wybierasz sprzęt
2. Sprzedawca proponuje Ci ubezpieczenie, decydujesz się na najtańszą opcję
3. Upewnij się że dzięki temu dostaniesz raty 0%
4.Jak napiszą Ci raty to przed podpisaniem sprawdź czy jedyne kwoty jakie są na umowie