Wyciąganie danych z Persistent Volumes w Kubernetes gdy posypie ci się ACS w Azure to dokładnie to samo uczucie, jak zabawa w escaperoomie xD
Miałem wyciągnąć dane z bazy danych, nie mogąc ustawić lub zmodifikować żadnego loadbalancera, a baza z zewnątrz nie jest dostępna. Więc... zmieniłem konfigurację instancji ngnix'a do terminacji SSL, by przekierowywał jeden url na dodatkowy Pod, w którym żyje sobie container marii i ngnix'a ze współdzielonym wolumentem, jako narzędzia którymi wreszcie mogę wykonać faktyczny dump z docelowej bazki.
@Koliat: przy przesiadce na AKS posypały sie klucze instancji kubernetes którą mieliśmy w ACS. Nie wiem czemu prawdę powiedziawszy, ale nie ma czasu wyjaśnić, i tak zabijamy cluster który mieliśmy w ACS.
Miałem wyciągnąć dane z bazy danych, nie mogąc ustawić lub zmodifikować żadnego loadbalancera, a baza z zewnątrz nie jest dostępna. Więc... zmieniłem konfigurację instancji ngnix'a do terminacji SSL, by przekierowywał jeden url na dodatkowy Pod, w którym żyje sobie container marii i ngnix'a ze współdzielonym wolumentem, jako narzędzia którymi wreszcie mogę wykonać faktyczny dump z docelowej bazki.
Uwielbiam takie smaczki w tej robocie (⌒(oo)⌒)
#devops #kubernetes #servermasterrace #azure