Wpis z mikrobloga

#gotujzwykopem

Miałem już dosyć pesto, a z ziołami coś jednak trzeba zrobić... Oliwa z rozmarynem to akurat bardzo stary pomysł (zrobię tego jeszcze dużo z majerankiem, tymiankiem, szałwią, no i rozmaryn trzeba jeszcze przyciąć). Natomiast ten piach jest całkiem fajny - to sól bazyliowa, a dokładniej himalajska sól bazyliowa () Jeśli przyjdzie wam kiedykolwiek do głowy zrobić coś takiego, to od razu zacznijcie od drobnej soli. Mielenie tej grubej to droga przez mękę ;)
dziczku - #gotujzwykopem

Miałem już dosyć pesto, a z ziołami coś jednak trzeba zrobi...

źródło: comment_JWyi6dlcsAsgUF4VrQSNuf0bYL2NA2Sw.jpg

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@chagni
W blenderze miksuję świeżą bazylię z solą i taką masę wykładam na blachę do pieczenia. Można użyć papieru do pieczenia, ale niekoniecznie. Ok. 100 stopni, termoobieg, lekko uchylone drzwiczki na jakieś 20 - 30 minut, aż wyschnie. Widać kiedy.
  • Odpowiedz