@xminix: Na pewno pojawi się więcej problemów, ale na razie mam takie: - jak się pozbyć "ogonków na końcu linijki, np. "w", "i", itp.? Da się w ogóle? - wstawianie symbolu stopni- coś robię nie tak bo wywala błędy.
@motoinzyniere: Dzięki! Z rana wypróbuję twardą spację. Co do tej komendy to właśnie coś się spytało, ale może z rana zadziała. @SkorpionX: co do tych za długich wersów- o to przykład:
A i jeszcze- da się wstawić lustrzane numery stron? Przepraszam, pewnie wszystkie te pytania są głupie, ale pierwszy raz w życiu to widzę, wszystkie języki programowania są mi obce, a na dodatek mam mało czasu by to ogarnąć.
@wszystkozajeteserio: jaki masz włączony słownik? Jakiego edytora i jakiego kompilatora używasz? Wystawanie poza linijkę wydaje mi się jest związane z brakiem rozpoznania słowa bez słownika, a co za tym idzie program nie potrafi rozpoznać sylab i wstawia całe słowo do linijki. Gdyby przerzucił je do kolejnej to w pierwszej byłoby pusto. Najlepiej wrzuć na pastebin.com, wklej.org lub podobną stronę Twój kod i daj nam link - będzie dużo łatwiej pracować!
Mam kilka palących pytań
#pomocy #pytaniedoeksperta #pytanie #informatyka #programowanie #pracadyplomowa
- jak się pozbyć "ogonków na końcu linijki, np. "w", "i", itp.? Da się w ogóle?
- wstawianie symbolu stopni- coś robię nie tak bo wywala błędy.
Edit- ogólnie momentami wyskakuje komunikat, że wersy są za długie.
~
symbol stopnia jest w pakiecie:
\usepackage{gensymb}
i potem komenda
\degree
@SkorpionX: co do tych za długich wersów- o to przykład:
A i jeszcze- da się wstawić lustrzane numery stron?
Przepraszam, pewnie wszystkie te pytania są głupie, ale pierwszy raz w życiu to widzę, wszystkie języki programowania są mi obce, a na dodatek mam mało czasu by to ogarnąć.
\fancypagestyle{plain}{%
\fancyhf{} % clear all header and footer fields
\lfoot[\thepage]{}
\rfoot[]{\thepage}
\fancyhead[RE]{\textit{\nouppercase{\leftmark}}}
\fancyhead[LO]{\textit{\nouppercase{\rightmark}}}}
Poczytaj dokumentację pakietu fancyhdr