Wpis z mikrobloga

@cfietka1 mam konto firmowe jak i osobiste w aliorze. 4 transakcje kartą na osobistym i nie płacisz nic za karte. Przelewy za darmo. Firmowe ciut inaczej bo płacisz 20zł za jakieś natychmiastowe przelewy, ale przy zarobkach 20.000zł miesiecznie to takie dwie dychy to pikuś.
@cfietka1: Jeśli chcesz zminimalizować opłaty (np. do 0zł) to najlepsze jest Konto Proste Zasady w Getin Bank. Poprzez prywatną wiadomość wysłałem Ci szczegółowy opis tego konta. Obecnie można także dostać bonus pieniężny za jego założenie.
@cfietka1: zacznij wypłacać blikiem a nie kartą. Banki jeden za drugim wprowadziły i wprowadzają opłaty za wypłaty kartą z bankomatów bo nie mają w tym żadnej korzyści. Najlepiej za wszystko płacić kartą a nie latać po bankomatach. Jak sklep nie chce przyjąć płatności kartą to wybiera się taki, gdzie nie robią problemu przykładowo.
@Singularity00: kupując np konsole przez olx nie zapłacę gościowi kartą. Potrzebuję darmowych wypłat i niestety jeśli tego nie będzie w ofercie banku to z niego nie skorzystam. Na bazarze płacąc za warzywa tez nie zapłacę kartą, a nie będę kupował ich w biedrze bo tam jest syf :) a co do wypłacania blikiem - to jest darmowe ? Jak to robić ?
@cfietka1: tak, w pełni darmowe praktycznie we wszystkich bankach, Pekao SA z tego co wiem też ma blika od jakiegoś czasu.
W bankomacie wybierasz wypłata blik, w smartfonie wybierasz kod blik, klepiesz kod na bankomacie i tylko potwierdzasz na smartfonie. Tyle. Do tego bezpieczniej bo nikt nie sklonuje karty/ bankomat nie ma czego połknąć.