Wpis z mikrobloga

@Pliseq: Grochowalski!!!
Moja ukochana piekarnia
Tamtejsze kolejki mówią same za siebie, pyszne bochenki, paluchy, chałki, bułki.
I ceny takie, ze przecieram oczy przy kasie.
Pełna siata pieczywa i do zapłaty jakieś grosze.
Wiem, że brzmię jakbym miała w tym jakiś interes, ale nie jestem w żaden sposób powiązana :)
Uważam, że za tę jakość i ceny należy się porządna pochwała.
@vomalio: na JAR? Aż tak daleko nie trzeba ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Pliseq: masz Piekusia, na Chełmińskiej (na przeciw rynku) oraz na Żwirki Wigury ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@cacus: No tak, z takich piekarni z klasycznym pieczywem, Olczyk i Dziadek i chyba dalej ta na Chełmińskiej, co część wyburzyli, ale tam już trzeba w konkretnych godzinach walić
U Dziadka już daaawno jest #!$%@?. To samo ciasto do chlebów, pączków i drożdżówek. Jadą chyba tylko na fejmie przed lat i na tym, ze w nocy robią cieplutkie zapiekaneczki, które niejednemu życie uratowały. Piekuś ok, szału nie ma, ale na tle syfu z marketów na pewno wypada dobrze. Ktoś wspomniał o piekarni na PCK. Osobiście nie jadłem chleba ich produkcji, ale kiedyś szedłem tamtędy w okolicach 15:00 i kolejka miała z
@Pliseq: PIekarnia PCK dla mnie najbliżej i najczęściej korzystałem. W mojej ocenie - ceny zawyżone w porównaniu z jakością produktu. U dziadka na Grudziądzkiej - kiedyś było fajnie potem strasznie a teraz jest całkiem dobrze. Tendencja wzrostowa.
@Uspavanka: Gdzie jest ta piekarnia o której piszesz?