Wpis z mikrobloga

@Cebulix ale nawet jak kolesiowi się kończy ubezpieczenie to jest to automatycznie przedłużane, więc jak pójdziesz w poniedziałek to ubezpieczyciela to normalnie Ci ubezpieczą a koleś musi tylko zgłosić że nie jest już właściwemu samochodu
@LinQ: Hmm, czyli jak ubezpieczenie mu się kończy w tą niedzielę to automatycznie przedłuży się na kolejne 30 dni? Zgaduję, że ma ubezpieczenie komisowe.
@zaltar: Zamknięte u mnie :(
@zaltar: Nie tyle bedzie problem z ubezpieczeniem bo to może bym załatwił ale chyba muszę przed tym auto przerejestrować a to dopiero w poniedziałek mogę załatwić bo w sobotę nie pracują.
@Cebulix chociaż cholera teraz nie wiem, tak się dzieje przy normalnym a przy takim tymczasowym na 30 dni, wiesz co lepiej zaczekać do poniedziałku, albo podpisać umowa z datą poniedziałkową
@Cebulix ubezpieczenie 30-dniowe się nie przedłuża automatycznie. Skoro kończy się w niedzielę, to ubezpiecz w poniedziałek i będzie ok. Auto nie musi być przerejestrowane, żebyś mógł ubezpieczyć na siebie.
możesz spokojnie tak zrobić, ale ubezpieczanie komisowe może być tylko na osobę która ma wpisane w PKW handel autami. Niech gość (skoro już takie ma) kupi ubezpieczanie na następne 30dni - i tak to musi zrobić. 60zł go nie zbawi:)
Nie musisz wcale przerejestrowywać - przepis bez konsekwencji.. prawie. Tym się nie stresuj.
@LinQ Ubezpieczenie nie przedłuża się automatycznie przy zmianie właściciela. Dopiero gdy wykupisz własną polisę, to będzie się ona automatycznie przedłużała.
@AutoelektronikaGorzow: @LinQ: Blachy i tak bym zmienił. Problem jest taki, że w poniedziałek wyjeżdżam do UK i bym musiał ojca fatygować do załatwiania tych spraw. Najlepiej bym kupił OC jutro a po prostu przerejestrował go sobie w przyszłym tygodniu jak wrócę.