@prut: wygląda jakbyś za słabo naciągnął materiał przed pikowaniem imho, ale nie mam dużo doświadczenia w tapicerowaniu, robię to amatorsko (ale jeden zagłówek zrobiłem ;) )
@qwarqq: chodzi o to ze wg yt wpierw sie pikuje a później obstrzela krawędzie. Tutaj jeszcze moge poszalec bo i guziki bie sa na amen i krawedzie tez złapane tak na raz.
@prut: no tak, ja robiłem coś o mniej zapadniętych guzikach, plus miałem szwy po których się odkształcenia rozeszły. ale dalej, nawet pikując przed nabiciem materiału cała zabawa w mocnym naciągnięciu materiału. I może, jak masz, daj jakąś grubszą fizelinę między materiałem i gąbką? Taka sprężysta fizelina doskonale rozkłada materiał.
@prut: też bez doświadczenia jestem, ale może gdyby trochę gęściej szpilki rozlokować, byłoby wiecej punktów napinających. Wydaje mi się, że masz za mało wypełnienia i dlatego naciąga się na szpilkach a nie na wypełniaczu.
@prut za cienka gąbka to raz, musisz dołożyć chociaż 2cm i owate. pozniej spróbuj naciąć ja na krzyż w miejscach gdzie są guziki (wszystkie cięcia w jedną stronę)
Macie jakies materiały albo wskazowki jak robic to lepiej?
https://www.wykop.pl/wpis/28335795/zaglowek-praktycznie-ukonczony-moze-i-to-jakos-wyg/
Wydaje mi się, że masz za mało wypełnienia i dlatego naciąga się na szpilkach a nie na wypełniaczu.