Wpis z mikrobloga

trochę mnie smuci że ktoś takim ludziom sprzedał marzenia o złym upadającym systemie i cudownym bitcoinie który sprawi że każdy będzie bogaty...

@kamil-wasniewski: jak by każdy myślał tak jak ty, to do dziś byś skakał po drzewach i szukał bananów. Wszystkie wielkie idee startowały od pomysłu, że można zmienić obecny stan rzeczy.

Co do bogactwa, to tylko naiwni wchodzą w btc dla zdobycia bogactwa, bo nie to jest celem.
  • Odpowiedz
i cudownym bitcoinie który sprawi że każdy będzie bogaty...

@kamil-wasniewski: Kto tak twierdził? Mi ogólnie szkoda ludzi co zamiast używać własnego mózgu to słuchają innych, np gadających głów w tv albo polityków ...

Że każdy będzie bogaty to dopiero jak ten prawdziwy ale powtarzam prawdziwy komunizm wprowadzą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
a o co ci chodziło z tym skakaniem po drzewach? Ty nie postrzegasz pieniądza jako narzędzia mającego ułatwić wymianę dóbr?

@kamil-wasniewski: pisałeś ironicznie o złym updającym systemie na którym lekiem jest bitcoin. Wielu przeciwników bitcoina uważa, że obecny system finansowy to coś trwałego i niemożliwego do zmiany. Porównanie jest proste - gdyby każdy uważał, że obecnego stanu rzeczy nie da się zmienić na inny, to nie było by innowacji i
  • Odpowiedz
@kamil-wasniewski: no to ewoluujemy właśnie, tworzy się coraz poważniejsza alternatywna metoda zabezpieczania aktywów przed kryzysami finansowymi oraz ich wymiany bez pośredników. Nikt banków nie podpala i prezesów nie prześladuje. Po prostu ludzie pamiętają Lehmans Brothers czy kryzys grecki i nie chcą, by ktoś majstrował przy ich oszczędnościach. Majstrował = kradł.

Ludzie po prostu kupują sobie krypto w nadziei, że przechowa wartość lepiej niż lokata bankowa i będzie łatwiejsze w obsłudze
  • Odpowiedz
@kamil-wasniewski: ludzie to ludzie sobie wybieraja PiS potem kwiczą że im źle, sami są sobie winni .
Na wykopie walka o wolność słowa ale patostimy by blokowali...hipokryzja wszędzie taka sama

Banki centralne złe ale 500plus veri gut itd..
Banki złe ale xrp jest fajne bo zarobię więc niech sobie drukują bylebym zarobił...
  • Odpowiedz
@Wlaczvpn: wiem o tym 60% jest w escrow, są stopniowo uwalnianie co ma imitować kopanie, więc nie jest tak że nagle zdecydują się wrzucić wszystko na rynek. Każda transakcja spala niewielka ilość xrp więc będzie go również ubywac.
  • Odpowiedz