O cholercia to już miesiąc alkoholizowania się XD Dzisiaj w terenie na szybko bo komary #!$%@?ą
Fooortuna czarne 31/100
+ Lepsze niż Fortuna Mirabelka + Czuć jakąś lekka cole XD serio + Czuć jakiś palony slodkawy karmel + Nie jest za słodkie ani za gorzkie. Takie dobre proporcje + Bez żadnych #!$%@? słodkich syropow + 5,8% optymalnie + 3,69zl + Ciepłe też dobre + Ostatni łyk taki sam jak inne
- Jakis niepotrzebny składnik, nadający mu nie gorzkosci ale jakiś metaliczny posmak - Nie czuć tych cytrusów opisanych na etykiecie - Pozostaje w smaku jakiś dziwny osad na języku - Przyciąga komary wchuuuuj
Piwko ciekawe, na pewno wypije nie raz. Zaciekawiła mnie ta rozgazowana jakby cola. Ale ogółem to polecam. ( ͡º͜ʖ͡º)
@Damianowski: nawet nie lekką a mocną, ale jak ją rozpatrywać w takich kategoriach a nie jako piwo z czystymi korzeniami do trzeciego pokolenia wstecz to jest bardzo dobre.
@Damianowski miałeś otwieracz ze sobą? Piwka od fortuny zawsze mnie wkurzały ciasnym kapslem xD
Co do smaku coli to polecam kiedyś bardzo schłodzoną (zmrożoną) fortunkę wypić. Kiedyś na jakiś targach piwnych trafiłem na ten przysmak z kega i mnie uwiódł
@KisielBB: na tą chwilę specjalnie kupiłem zapalniczke za 2,50 XD
@Damianowski: ten posmak coli to od tego że dodatkiem do tego piwa są orzeszki coli, które nadają napojom typu coca-cola czy pepsi ten charakterystyczny smak. Informacja jest nawet umieszczona na etykiecie.
@Damianowski: Ten metaliczny posmak to zapewne wina żelaza w wodziej, z której zrobili piwo. Następnym razem spróbuj sobie zamoczyć palec w piwie, rozmasrować na ręce i jak poczujesz zapach zardzewiałych gwoździ to wina żelaza :) #tomaszkopyrazblogublogkopyrakom
Dzisiaj w terenie na szybko bo komary #!$%@?ą
Fooortuna czarne 31/100
+ Lepsze niż Fortuna Mirabelka
+ Czuć jakąś lekka cole XD serio
+ Czuć jakiś palony slodkawy karmel
+ Nie jest za słodkie ani za gorzkie. Takie dobre proporcje
+ Bez żadnych #!$%@? słodkich syropow
+ 5,8% optymalnie
+ 3,69zl
+ Ciepłe też dobre
+ Ostatni łyk taki sam jak inne
- Jakis niepotrzebny składnik, nadający mu nie gorzkosci ale jakiś metaliczny posmak
- Nie czuć tych cytrusów opisanych na etykiecie
- Pozostaje w smaku jakiś dziwny osad na języku
- Przyciąga komary wchuuuuj
Piwko ciekawe, na pewno wypije nie raz. Zaciekawiła mnie ta rozgazowana jakby cola. Ale ogółem to polecam. ( ͡º ͜ʖ͡º)
Pozdro i do kolejnych 2 miesięcy XD
#100browarowchallenge #pijzwykopem #pokazmorde
@Damianowski: nawet nie lekką a mocną, ale jak ją rozpatrywać w takich kategoriach a nie jako piwo z czystymi korzeniami do trzeciego pokolenia wstecz to jest bardzo dobre.
@KisielBB: na tą chwilę specjalnie kupiłem zapalniczke za 2,50 XD
Komentarz usunięty przez autora
To nie tyle składnik co problem browaru, Fortuna ma z tym spory problem i możesz to spotkać w każdym ich piwie.