Wpis z mikrobloga

@gazowany_smalec: Worek, nie worek... kwestia perspektywy. Bardziej mi chodzi o to, czy jakis wykopek ma doświadczenia z tym kwarcem. To bedzie moj drugi kwarc (chce zmienić obecnego, ktory juz mi sie opatrzył przez lata). Mam jeszcze prześlicznego Taga, ale denerwuje mnie, ze przy codziennym używaniu, co tydzien musze korygować czas o 5 minut. Do garnituru raz na jakis czas jest zajebisty, ale na co dzien nie dla mnie.
Przymierzałeś? Pasuje na nadgarstek? Pytam bo źle dobrany rozmiar, zazwyczaj za duży, niezależnie od marki i jakości wykonania, wygląda źle, w najlepszym wypadku śmiesznie :) Jak tak i pasuje ci jego wygląd, a do tego stać cie na to, to bier. Przed zakupem, zrób research odnośnie ewentualnych problemów z jakimi sie stykaja ludzie i zwróć uwagę przy odbiorze swojego egzemplarza.

P.S. jak chcesz mega dokładność, to poczekaj do 2019 i kup coś
@unified_observer: no wlasnie koperta 43mm jest tak ladnie wyprofilowana, ze w porównaniu z Tagami nie rzuca sie tak mocno w oczy i trzyma proporcje. Zdecydowałbym sie wlasnie na ta 43.
W opiniach na stronach branżowych dostaje świetne recenzje, ale wlasnie szukam kogoś, kto go juz użytkuje.
Dokładność tego systemu VHP to 5sek/rok. Jak dla mnie to świetnie.
Wymagania: kwarc (ze wzgledu na dokładność chodu).

@PuchatyKuba: Ktoś wyżej ma rację. Szkoda tyle pieniędzy wydawać w salonie na kwarca, a do tego ceny w PL są zawyżone... Za te pieniądze masz pełno zegarków na Szwajcarkiej ETA
@thewickerman88: nie. Kojarzą sie z tanimi modelami, a niestety (choć osobiście mam to w dupie) moi klienci zerkają na nadgarstek, samochod i garniak jesli w takowym sie spotykamy.
Powiem Ci szczerze, ze szukałem czegos na poziomie Taga (ale nie ma w ogole kwarcowych męskich poza beznadziejnie wyglądająca Formula 1), Omegi czy Breitlinga.
Ten Longines pomimo tego, ze jest polke niżej, wyglada calkiem przyzwoicie jak na dostępne obecnie kwarce.
Budżet jest drugorzędny.
@PuchatyKuba: no fakt-dla ludzi z poza świata zegarkowego skojarzenia jednoznaczne. Jak szukasz pod klienta i ci się podoba to bież longina. Ale najpierw wybierz się do sklepu i zobacz jak z rozmiarem i czy spokojnie pod mankiet koszuli wchodzi. Kwarc nie powinien być gruby, a 41mm to dość uniwersalny rozmiar.
@watchcollector: Patrzyłem zarówno na Breitlinga, ale ma za duży bezel, i gdzies gubi proporcje. Poza tym jest zbyt naciapane na tarczy... nie lubie.
Grand Seiko jest bardzo fajny, ale 9kPLN to na kwarca nie wydam.
Jest jeszcze super ladny TAG kwarcowy, ale... niestety z damskiej kolekcji.
Poważnie nad nim myslalem, ale jednak to, ze to linia damska (choć, pewnie 90% osob tego nie zauważy), wykluczyło go z konkursu na nowa kwarcowke
Pobierz
źródło: comment_y8eDA0eygVlelo05NboqWaBRmfXtKK5p.jpg