Wpis z mikrobloga

Czy w tym trybie, który zastąpi sezony w #fut będą też nagrody dzienne/za każdy mecz odrębnie i będzie można rozegrać ich dowolną ilość? Jeśli nie to w takim razie ograniczyli możliwość zarabiania na meczach tym, którzy np. chcieli sobie grać po 15h dziennie w same sezony. #fifa19 #fifa
  • 16
@robertx @Kosmaty_wagon_animuszu
Nie trzeba mieć najwyższej rangi w danej dywizji. Rangi w dywizji zdobywa się dzięki dużej ilości rozegranych meczów, gdyż tam zdobywasz weekly points, czyli niezależnie czy wygrasz czy przegrasz to jakieś punkty zdobywasz. Natomiast dywizje ustala się według Twoich umiejętności czyli skill points które otrzymujesz w przypadku zwycięstwa, ale które też tracisz w przypadku porażki.
@avers91: na filmie PLKD nie było przypadkiem tak, że na początek wrzuca nas do danej dywizji po 1 rozegranym meczu? Takie przybliżone określenie naszego poziomu? Wtedy chyba najlepiej byłoby przegrać ten 1 mecz, żeby trafić do ostatniej dywizji i zgarniać kolejno nagrody za najlepsze rangi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Kroos123 na capture event mieli trochę to zmienione i tam po pierwszym meczu ich pozycjonowało, natomiast w pełnej wersji będziesz miał do rozegrania 5 meczów pozycjonujących, po nich zostanie ustalona Twoja dywizja.

Czy warto przegrać te mecze? Wg mnie nie. Po pierwsze w wyższej lidze masz wyższy mnożnik do FUT Champions, po drugie w wyższej lidze masz lepsze nagrody nawet na niższych rangach, po trzecie i tak po tygodniu przerzuci Cie do
@avers91: czyli jak moi zawodnicy nagle zaczną grać jak upośledzeni przez x spotkań to mogę spaść z 1 dywizji do ostatniej? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Kilka razy miałem w poprzednich edycjach sytuacje że leciałem z hukiem z 1 ligi do 3 bo piłkarze nie potrafili podać piłki na 2 metry, żeby za chwilę w każdym z kolejnych sezonów zdobyć mistrzostwo, łącznie z wygraniem 1 ligi xD
@Kroos123 wszystko zależy od jakości Twoich przeciwników. Jeśli będziesz grał z kimś kto ma wyższy skill point od Ciebie i przegrasz ten mecz nieznacznie, to Twój rating zbytnio na tym nie ucierpi. Natomiast jeśli będziesz trafiał na przeciwników teoretycznie słabszych od siebie którzy będą Cie golić równo to Twój skill point będzie pikował w dół, co na koniec tygodnia będzie wiązało się z konkretnym spadkiem.
@avers91: kiedyś jak czytałem te wszystkie narzekania to też nie chciało mi się wierzyć, ale zbyt wiele razy trafiłem na sytuacje, w której widziałem że jestem wyraźnie lepszy od przeciwnika a dostawałem ostro w plecy bo nie mogłem składnej akcji zrobić. Raz w sezonach zdarzyła mi się sytuacja, że po zmiażdżeniu przeciwnika 6:1 albo 7:1, wylosowałem go znowu (nie wiedziałem nawet że to on, ogarnąłem dopiero jak wysłał mi wiadomość że
@Kroos123 powiem Ci tak, mam znajomego z którym można to powiedzieć gramy na podobnych poziomach i też czasem w naszych meczach trafia się wynik hokejowy typu 7:1 ale wciąż nie wierzę w klątwy, bardziej to wygląda tak że człowiek po złym meczu nakręca się i następny jest jeszcze gorszy xD

Ja Cię rozumiem że to jest irytujące gdyż naprawdę czasem przegrywamy z gośćmi z którymi przegrać nie powinniśmy, ale naprawdę w long