Aktywne Wpisy
Oczekiwania #julka vs rzeczywistość be like:
#bekaztwitterowychjulek #logikarozowychpaskow
#przemyslenia #przemysleniazdupy
#bekaztwitterowychjulek #logikarozowychpaskow
#przemyslenia #przemysleniazdupy
whitewolfik +193
Po ponad dziewięciu latach sąd wydał postanowienie w sprawie wniosku o służebność drogi koniecznej, złożonego przez sąsiada przeciwko mnie, gminie, i jeszcze jednemu sąsiadowi.
Na ogłoszeniu postanowienia byłem tylko ja i wnioskodawca.
Nie było żadnych niespodzianek. Sąd zasądził drogę konieczną o szerokości 8m przez 2 działki gminne i pole mojego sąsiada w kształcie pokrywającym się z planem zagospodarowania przestrzennego. Za pierwszą działkę gminną nie sąd zasądził opłaty, za działkę, którą niedawno sprzedałem
Na ogłoszeniu postanowienia byłem tylko ja i wnioskodawca.
Nie było żadnych niespodzianek. Sąd zasądził drogę konieczną o szerokości 8m przez 2 działki gminne i pole mojego sąsiada w kształcie pokrywającym się z planem zagospodarowania przestrzennego. Za pierwszą działkę gminną nie sąd zasądził opłaty, za działkę, którą niedawno sprzedałem
- jest bardzo duże 2 metrowe na dlugosc, na szerokość podobnie okno w salonie z aneksem
- jest duże wyjście na loggię
- jest również duże okno do wyjscia na loggię z sypialni.
Byłem w mieszkaniu, oglądałem je o godzinie 13 i było naprawdę widno i fajnie mimo wschodniej strony, ale boje sie, zebym potem nie miał jakieś ciemnicy. Ktoś mieszka tak? Ceni sobie? Czy te duże okna i tak dadzą mi odpowiednia ilośc słońca?
Wrzucam w zdjęciu plan mieszkania. Z chęcią tez usłyszę co sądzicie o rozkładzie mieszkania ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#mieszkania #polskiedomy
Salon długi, ale dość wąski - proporcje 2:1 - IMHO niekorzystne. Również z tego powodu mała kuchnia.
W miarę fajna łazienka (jak zrobisz kabinę to w ogóle sporo miejsca), w miarę ok przedpokój (powinno się zmieścić sporo szaf).
@tomkowz: właśnie ciężko mi porównać bo okna w domu moim sa z tych typowo malych
Wysokie okna co do zasady nieźle oświetlają pomieszczenia wgłąb, tak więc rano będziesz mieć pewnie pięknie oświetlony salon (sypialnię mniej, bo loggia). Z drugiej strony, po południu nawet latem przyda Ci się jakaś lampa.
@paradoksik: od takich rzeczy jest klimatyzacja
Minusem jest to, ze nie jest w wysokim budynku oraz to, ze dopiero za rok będzie oddawane.
Ale z chęcią posłucham co sadzicie. Cena identyczna, jeżeli by było na 5 pietrze.
BTW: lokalizacja Ci odpowiada? Realnie cała ta okolica "wisi" na trasie łazienkowskiej, ew. z opcją przebijania się do Siekierkowskiej. Jak pracujesz po zachodniej stronie rzeki to dojazdy będą takie sobie.