Aktywne Wpisy
abc3 +145
CzlowiekMagnetowid +343
Chcę się pochwalić, że oscamowałem scamerów na 70 zł.
Jakiś typ napisał do mnie na whatsuppie o wypełnianie ankiet, a że miałem dobry humor to odpisywałem mu bzdurki udawając 57 letniego weterana.
Wypełniłem potem mu jakąś ankietę na telegramie w 20 sekund i spytał mnie o dane do przelewu, więc podałem wszystko fejkowe oprócz nr konta i jakie było moje zdziwienie jak 5 minut później dostałem przelew na 2 dychy xd
Potem
Jakiś typ napisał do mnie na whatsuppie o wypełnianie ankiet, a że miałem dobry humor to odpisywałem mu bzdurki udawając 57 letniego weterana.
Wypełniłem potem mu jakąś ankietę na telegramie w 20 sekund i spytał mnie o dane do przelewu, więc podałem wszystko fejkowe oprócz nr konta i jakie było moje zdziwienie jak 5 minut później dostałem przelew na 2 dychy xd
Potem
Chcieliśmy dowiedzieć się więcej, więc zwróciliśmy się do Prokuratury Krajowej o udostępnienie pisma, które zawierało wspomniane polecenie służbowe dotyczące uchwały SN. W odpowiedzi Prokuratura wskazała, że nie może rozpatrzyć naszego wniosku, bo nie określiliśmy precyzyjnie dokumentu, o który nam chodzi. Po doprecyzowaniu, że nasz wniosek dotyczył pisma PK I BP 029.33.2018, Prokuratura Krajowa twierdzi, że to pismo "wewnętrzne", więc niejawne...
Szykuje się kolejne starcie w sądzie.
Więcej: https://siecobywatelska.pl/podsluchy-i-niejawne-pisma-prokuratury-krajowej/
#watchdogpolska #prawo #prawodoinformacji #niebojsiepytania #ciagniemywladzezajezyk
kręcicie gównoburzę, zanim informacja zostanie zweryfikowana? Macie chociaż skan/zdjęcie dokumentu?
Słowo honoru redaktora strony-krzaka już wystarcza na
@bojazliwy: Wydaje mi się, że właśnie nie kręcą gównoburzy, tylko starają się dotrzeć do tego dokumentu, żeby zweryfikować czy faktycznie takie polecenie wyszło.
Przecież rzeczowo opisują jak wygląda cała sprawa (pierwsze pytanie odrzucone z powodu nieprecyzyjnego pytania, drugie z powodu notatki "wewnętrznej"). Czy jest to faktycznie notatka wewnętrzna oceni sąd.
Zapytaliśmy Prokuraturę i nie uzyskaliśmy tego dokumentu.
Kolejny raz zapraszamy Cię do pomocy. Z Tobą na pewno zrobimy więcej.
Napisz na biuro@siecobywatelska.pl
Miłego dnia!
O co wam chodzi z tą pomocą. Mam się z pracy zwolnić by za free robić coś co powinien zrobić watchdog z milionowym budżetem, który rzekomo działa profesjonalnie w tej sferze?
J
@Watchdog_Polska @mastal88: używanie clickbaitowego tytułu "PROKURATURA I PODSŁUCHY" nie ma nic wspólnego z korzystaniem z Konstytucji, oraz Ustawy o dostępie do informacji. Skoro już powołujecie się na Konstytucję w bardzo rozmytej odpowiedzi (czego też się spodziewałem), przytaczam jej bardzo ważny artykuł, o którym Wy, podobnie jak "redaktorzy" oko.press, po prostu "zapomnieliście":