Jedyne co mi nie gra w teorii z Ptakiem to wiek. Klocuch ma dokładnie te same wspomnienia i sentymenty, co ja, a między nami jest prawie dekada różnicy. Z niektórych "gier dzieciństwa" wynikałoby nawet, że jest nieco starszy ode mnie. Muszę jednak przyznać, że ze wszystkich teorii, ta jest najmocniejsza, bo te teorie pszemka i potem sugestie, że Klocuch to NRgeek nie trzymały się kupy.
@lydia: Nie możesz pamiętać takich gier, a na pewno nie wychodziły, kiedy byłaś dzieckiem. Mało kto sięgał po takie tytuły już później. Klocuch mógłby w to grać mając powiedzmy 10 lat - w 2007 roku już było dużo zaawansowanych gier i nie gralo się w takie starocie jako dzieciak :)
@KrisM89: myślisz ze dzieciak nie może grać w starsze gierki tylko w to co akurat wyszło? Nie zapominaj o tym, że pierwsze filmy klocucha były na poważnie, dopiero po zorientowaniu się ze ludzie cisną bekę z dzieciaka z piszczącym głosikiem zaczął sam robić z tego parodie. Wychodzi więc na to, że pierwszy film nagrał w wieku 13 lat.
@Joii: Możliwe, sam też nadrabiałem kilka klasyków, ale to już jako dorosły. Czasem jak masz starsze rodzeństwo, to masz kontakt z jego dorastaniem. Ktoś wspominał, że Ptak miał starszą siostrę.
@KrisM89: zwróć również uwagę na pierwszy film z rysowaniem Klocucha. Ta rękę nie wygląda na rękę osoby dorosłej. Wtedy miał z 14 lat i to by się zgadzało.
@KrisM89: Ale co w tym dziwnego? Może po prostu się interesuje popkulturą i stąd odniesienia do tych wszystkich filmów/gier/seriali z Twoich lat. To, że oglądam Star Treka i Twilight Zone nie znaczy, że dorastałem w latach 50tych w USA.
@realbs: Ale jako dzieciak interesujesz się na ogół tym, co inne dzieciaki wokół, a zgłębianie kultury to świadomy wybór, który u mnie np. pojawił się w okolicy 15-16 lat Innymi słowy - oglądając dziś star treka, nie powiesz, że to był film z którym dorastałeś.
@KrisM89: Gdyby każdy człowiek wychowywał się w ten sam sposób i miał dokładnie te same zainteresowania co rówieśnicy, to trochę smutne mielibyśmy życie. Najlepszy i najprostszy przykład to muzyka. Znasz jakąkolwiek osobę, która ogranicza się muzycznie tylko do tego, co jest wydawane obecnie? Nie, bo to jest niemożliwe. Każdy ma różne preferencje i sięga po różne dekady i gatunki w muzyce. To samo jest z grami. Sam w wieku 7-10
Klocuch ma dokładnie te same wspomnienia i sentymenty, co ja, a między nami jest prawie dekada różnicy.
Z niektórych "gier dzieciństwa" wynikałoby nawet, że jest nieco starszy ode mnie.
Muszę jednak przyznać, że ze wszystkich teorii, ta jest najmocniejsza, bo te teorie pszemka i potem sugestie, że Klocuch to NRgeek nie trzymały się kupy.
#klocuch
Klocuch mógłby w to grać mając powiedzmy 10 lat - w 2007 roku już było dużo zaawansowanych gier i nie gralo się w takie starocie jako dzieciak :)
Jednak w sumie nazwa kanału Klocuch12 pasuje, bo został założony w 2010 roku gdy klocuch miał 12/13 lat - nie wiadomo którego się dokładnie urodził.
wyżej akurat to jest hexen, nie dom.
Innymi słowy - oglądając dziś star treka, nie powiesz, że to był film z którym dorastałeś.