Wpis z mikrobloga

Wytłumaczcie mi coś, proszę, bo ja jakiś niepojętny chłopak chyba jestem. Gdy mijam ludzi na ulicy, to może 0.5% z nich wygląda solidnie, pewnie też coś ok. 0.5% potrafi się dobrze bić, nawet na siłowniach może z 5% osób wygląda dobrze. I jak to jest, że potem wchodzę na taki Wykop i mam wrażenie, że co drugi jest tutaj kozakiem w realu? No jak? Po złych ulicach pewnie chodzę? Czy powinienem się więcej poruszać po obszarach wiejskich? Ależ wy jesteście twardzi i bezwzględni - wiadomka, zero współczucia i litości dla osób postronnych, które cierpią na wskutek działań patologicznych streamerów. Zero empatii, ma być dobra zabawa i pełna patola, w końcu jesteśmy prawdziwymi mężczyznami z krwi i kości.
#danielmagical #patostreamy
  • 18
@unnamed_soldier: Ja chodzę na siłownię dobrych kilka lat, na siłowni raczej jeden z większych i silniejszych, ale nigdy bym się nie pokusił o stwierdzenie, że jestem jakimś kozakiem. I nie wiem, jakoś nie przeszkadza mi to, by współczuć innym i pokazywać empatię. Nie widzę w tym nic krzywdzącego dla mojego ego czy cokolwiek - jak tutaj wielu ma w zwyczaju. Niektórzy mają chyba wrażenie, że to coś niemęskiego.
@rouli: Przekaz kolesia, który naśmiewa się z ludzi, bo może nie wyglądają tak cudownie jak on, który generalizuje społeczność ze względu na ich przekonania i sam uważa się za rycerza cnót, podczas gdy jest nikim innym jak zwykłym konfidentem, który #!$%@? Tucznika. Nie żartuj proszę.
@W8inG4DeatH: A jeszcze dla uzupełnienia mojego przekazu dodam, że swoją stanowczość i twarde zasady pokazał Kuracyja w starciu z Rafonixem. Był od niego znacznie inteligentniejszy, a dodam, że był jednym z większych zwolenników patostreamów tutaj. To w zasadzie do niego mógłbym odnieść treść tego wpisu. Nie był nawet przeciwniekiem Rafonixa. :)

A co do konfidenctwa. Jestem za tym, aby Tucznik spadł z rowerka, więc wszystko się zgadza. I kolejna sprawa: nigdy
@NoFasForever: odwagą jest głośno mówić o cechach które powszechnie uznawane są za niemęskie ale raczej w środowisku ludzi o mniej szerokich horyzontach, a takich jest większość. i absolutnie nie obrażam tu red-pllersów bo ów ruch ma w sobie wiele zagadnień z którymi się zgadzam. Trzeba te cechy odpowiednio utrzymywać aby być empatycznym ale nie dać sobie wejść na głowę. Co do Twoich spostrzeżeń dotyczących wszelkiej maści kozaczenia na tym wypoku, to
@unnamed_soldier: Co prawda sam jestem z rocznika 94, więc niejako łapię się do tego zaszczytnego grona i w sumie zgadzam się z oceną. Sam w jakiejś części zapewne się z tym pokrywam.

Jeśli chodzi tylko o ten tag, to wydaje mi się, że ocena jest prostsza niż się wydaje i nie trzeba szukać problemu zbyt głęboko. Po prostu patola zawsze istniała, istnieje i będzie istniała. Zawsze było jej też dużo. Teraz
@NoFasForever: ludzie zawsze będą oglądać brzydotę, przemoc itd Nie będę się chełpił wypisując że ja to nie oglądam magicala jeśli wchodzę na kaotic i oglądam ludzką śmierć. A magicala też oglądam bo ciekawi mnie to zjawisko, jednak już bezemocjonalnie i nie zależy mi na tym czy on się z czegoś wywiązuje czy nie tym bardziej że mu nie płacę. Lubimy to oglądać tak jak ludzie lubili oglądać gladiatorów a niedawno big
@unnamed_soldier: Uważam, że same oglądanie tego typu zjawisk nie stanowi raczej wielkiego problemu dla w miarę myślących ludzi. Moim zdaniem problem się zaczyna wtedy, gdy takie zjawiska są pochwalane i tych ludzi rzeczywiście darzy się sympatią, a to się dzieje. Przecież te dzieci i dorosłe patusy rzeczywiście darzą sympatię tę patologicznę rodzinkę - oni faktycznie lubią Gohę, Jacę, Tucznika. I tu jest rzeczywiście problem. Problemu nie widziałem w Rafatusie, który robił
@NoFasForever: inny próg przyzwoitości, tacy ludzie zamknięci w swoich środowiskach nie wchodzą w głębsze konwenanse, raczej inne zasady są dla nich ważne. Ludzie społecznie zwichnięci nie zastanawiają się czy picie z matką na live przy oglądających jest taktowne i czy to wyraz szacunku lub braku szacunku dla samej matki nawet jeśli się zgadza, nawet jeśli jest dotkniętą chorobą alkoholową. Ludzi ich chyba lubią bo widza w nich autentyczność, ze wszystkimi negatywnymi
@unnamed_soldier: Jeśli ktoś wysyła donejt 100zł "Pozdrawiamy z rodzinką", to z pewnością nie jest to bait. :) Ja też jestem za istnieniem tego, ale niech sobie egzystuje na uboczu Internetu. Bo na Youtube kopa im najbardziej daje sam Youtube i takie zwyrole mogą się ogłaszać mianem "youtubera". Samo usunięcie ich z tej platformy da tylko plusy.

Tymczasem lecę na siłkę, bo już i tak mam poślizg chyba z 2-godzinny. :D