Aktywne Wpisy
uefaman +36
Mój stary (wykształcenie podstawowe, nigdy żadnej książki nie przeczytał, praca to robol) na serio wierzy że ufo to kosmici i istnieją. Dawniej oglądał programy typu Nie do wiary, Strefa Tajemnic itp. xD i do tej pory wierzy że ufoludki istnieją tylko rządy państw nie chcą tego upublicznić xD
#astronomia #polskiedomy
#astronomia #polskiedomy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
org.springframework.web.util.NestedServletException: Request processing failed; nested exception is org.springframework.dao.DataIntegrityViolationException: could not execute statement; SQL [n/a]; constraint ["FK3WBP3ONQPA33SU5HDSG59EJ6Q: PUBLIC.VOTE FOREIGN KEY(ACTIVITYID) REFERENCES PUBLIC.ARTICLE(ID) (14)"; SQL statement:
insert into vote (id, activityid, activitytype, userid, vote_type) values (null, ?, ?, ?, ?) [23506-197]]; nested exception is org.hibernate.exception.ConstraintViolationException: could not execute statement
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
#java #bazydanych
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Może jakis kod?
Chodzi o Test z 98 linii, ten commit jeszcze działa, ale później usunąłem pole votes z klas dziedziczących Activity i dałem w niej
@OneToMany(cascade = CascadeType.ALL,mappedBy = "activityId")
@JsonIgnore
private List votes = new ArrayList<>();
W ogóle skąd tam jest PUBLIC.ARTICLE(ID) jak ten test testuje głosowanie na post a nie na artykuł
[INFO] Results:
[INFO]
[INFO] Tests run: 148, Failures: 0, Errors: 0, Skipped: 0
Obstawiam, że po prostu nie czyścisz schematu ani bazy przed testami i dlatego wychodzą Ci takie dziwactwa.
Powiedziałeś, że ID w encji Vote wskazuje na tabelę Article
Zaraz, zaraz, jak to Article skoro ten kod jest w klasie Activity i kilka klas go rozszerza?
A no Activity prawdopodobnie jest mapowane jako pierwsze (bo zaczyna się na literę A) i dlatego tworzony akurat taki constrain. Potem ustawiając w Vote jako ID np. id
Zresztą nawet odpaliłem całą aplikacje na h2 i też działa
Powinienem to zostawić tak jak było?
Podejrzewam że poprostu 4 tabele nie mogą być zmapowane do jednej kolumny
Hibernate, z tego co pamiętam, pozwala na trzymanie w jedynej tabeli kilku różnych entity które dziedziczą po tym samym obiekcie ale to jest bardzo rzadko spotykane rozwiązanie (jeśli dobrze pamiętam jak to działało, użyłem tego raz w projekcie).
Czyli to musi zostać tak jak było z czterema dodatkowymi kolumnami?