Aktywne Wpisy
Matheo780 +62
Auto pędzące 150km/h władowało się pod kombajn. Całe szczęście heder znajdował się tak jak powinno być, czyli na wózku. Wina kierowcy jest dość ewidentna, ale czy kombajnista uniknie nieprzyjemności prawnych? Nie jestem tego niestety pewien.
Otóż kombajn na zdjęciu to John Deere T660 (6 klawiszy). Jego szerokość nawet ze zdemontowanym hederem to ok. 3,8m. Ogólnie po drodze poruszać można się pojazdami <3m, natomiast po uzyskaniu specjalnego zezwolenia czasowego na przejazd od starosty możliwy jest przejazd pojazdem < 3,5m.
Ten kombajn obydwie te szerokości przekracza, więc obawiam się, że niestety, ale kombajnista może mieć problemy i tak.
I
Otóż kombajn na zdjęciu to John Deere T660 (6 klawiszy). Jego szerokość nawet ze zdemontowanym hederem to ok. 3,8m. Ogólnie po drodze poruszać można się pojazdami <3m, natomiast po uzyskaniu specjalnego zezwolenia czasowego na przejazd od starosty możliwy jest przejazd pojazdem < 3,5m.
Ten kombajn obydwie te szerokości przekracza, więc obawiam się, że niestety, ale kombajnista może mieć problemy i tak.
I
erni13 +326
Sprawdzam po vinie samochody ktore mnie interesuje ale kazde ma w 2014 jeszcze 120k przebiegu, a w 2017 juz 90k, ja nie wiem, cofane czy ja nie potrafie czegos sprawdzac. Szukam Opla Astre G do 5k, chce pojezdzic rok-dwa i jak skoncze szkole ,jak bede mial stala prace kupie nowe z salonu ;). Pozdrawiam.
PS. poza astrami sa jakeis fajne sedany/coupe do 5k, ktore beda w miare oszczedne, beda latwo dostepne czesc i nie będa matizami/fiatami
wiadomo ze perelki ktora bedzie bezawaryjne nie kupie ;)
#samochody #pierwszysamochod #mechanika #mechanikasamochodowa
@drgamidyga: A jak myślisz?
@dzieju41
Niekoniecznie właściciel cofał. Mógł 3 lata temu kupić od handlarza cofnięty.
@Ciasto_hirol: nie chce fiata i tyle, uparlem sie na to. @ibmmbi: mialem taki plan wlasnie ;D
Jeździłem ponad 3 lata astra g x20xev sportive
I jedyne co przy niej zrobiłem to wydech, przewody hamulcowe i jakieś pierdoły w zawieszeniu Nigdy mnie nie zawiodła.
Poza tym auto wygodne (nieporównywalnie wygodniejsze od jakiejś Fiesty ) Części tak tanie że chyba nie ma tańszych, dostępne wszystko w każdym sklepie od ręki. No i każdy mechanik jak do
Zmierz czujnikiem lakieru, sprawdź pod maską i podłogę bagażnika. Unikaj aut z wyciekami, lepionych silikonem.
Zapal na zimno i sprawdź jak chodzi i czy nie dymi. Poproś sprzedającego (po rozgrzaniu silnika oczywiście) żeby mocno wcisnął gaz na luzie a Ty sprawdź czy auto nie dymi.
Przejedź się dziurawą drogą, sprawdź auto na dziurawych zakrętach jak się zachowuje. Jak będzie zarzucać tyłem to trzeba będzie porobić trochę przy zawiasie.
W opcji minimum imho to musisz podjechać na stację kontroli i dać miłemu panu 50 zł, żeby sprawdzić to co się sprawdza przy przeglądzie, wejdź pod auto i popatrz jak wygląda spód.
Pamiętaj, że jeśli jakaś pierdółka nie działa to na 90% to poważniejsza sprawa. Gdyby coś było do zrobienia za 50 zł i w 5 minut to sprzedający by to