Aktywne Wpisy

cuks +61
Jakiś czas temu umówiłam się na pierwszą randkę z tindera z facetem, którym byłam oczarowana, zauroczona wręcz, byłam tak zestresowana na spotkaniu, że zabrakło mi śliny w gardle, po jakichś 20 minutach typ złapał mnie za rękę jakbyśmy byli małżeństwem z dziesięcioletnim stażem, później z uśmiechem chwycił mnie za nogę i zażartował żebym się rozluźniła, zamurowało mnie, wyszłam z baru w którym się umówiliśmy z pretekstem, że źle się czuję, płakałam całą

Goronco +12
Z której byście oferty pracy skorzystali?
1.
- 7k na rękę
- 17 minut tramwajem dojazdu
- 20 dni zdalnych w roku do wykorzystania
1.
- 7k na rękę
- 17 minut tramwajem dojazdu
- 20 dni zdalnych w roku do wykorzystania

hdparm -Tt
KOMP nr 1 buffered read ~80MB
KOMP nr 2 buffered read ~120MB
jak włączyć tryb AHCI w KOMP nr 1, bo chyba to jest przyczyną różnic?
coś tam znalazłem że jakaś tam komenda w grub2 "setpci -s xx:xx.x 90.b=40" do kernela przy starcie i powinno działać,
ale w grub legacy nie wiem jak to zrobić?
Ktoś coś jakieś rady ? tylko nie takie że zainstaluj grub2
@mackar: no właśnie nie ma, dlatego tak kombinuje.
Komentarz usunięty przez autora
@lis6502: juz próbowałem, dodałem to do parametrów jądra w menu.lst ale uj nic się nie stało, wydaje mi się że może spacje "setpci -s xx:xx.x 90.b=40" powodują że nie wciąga tego jako jeden parametr i może to trzeba dać w
Komentarz usunięty przez autora
@lis6502: tak, zgadza się to komenda shell'a, nie jest to parametr do jądra jak poprzednio sądziłem, słaby opis wcześniej znalazłem. Moduły grub2 umożliwiają wykonanie tej komendy w bootloderze.
Nie wiem jak wykonać polecenie setpci podczas startu mając grub legacy, żeby nie kombinować za dużo w ramach testu zainstalowałem grub2 przestawiłem tryb IDE na