@spirytussalicylowy: na systemach unixowych pewne rzeczy robi się po prostu wygodniej zwłaszcza, że gotowy projekt też przecież na takim będzie zainstalowany ;)
a webstorm na windzie tez się może wywalać, powodów może być mnóstwo
@spirytussalicylowy: Jak WebStorma wywala, to znaczy że trzeba licencję zapłacić ( ͡°͜ʖ͡°)
Jaki powód? Unixowość. Node jest pod ręką bez kombinowania. Jak ci wywala WebStorma to znaczy że trzeba to zgłosić, bo mój PC ma uptime po kilka tygodni, i uruchomiony PyCharm (taki WebStorm, ale też do Pythona) nawet nie jęknął do tej pory.
@spirytussalicylowy: pieniądze jeżeli nie stać cię na licencje. Nic innego nie przychodzi mi do głowy. Serio robiłem to na linux i windows i jednak user experience jak najbardziej na + dla windows
@spirytussalicylowy: zależy co konkretnie robisz. Na windowanie są problemy z redisem i docker-machine działa w upośledzony sposób. Jeżeli nic z takich rzeczy nie robisz, klepiesz tylko czysty front No to pracuj na tym co ci bardziej pasuje
@spirytussalicylowy ja miałem problem jak zacząłem robić apki w react native, bez maka nie zbudujesz pod ios (nie biorę pod uwagę robienia hackintosha itp). Oprócz tego wszystko zawsze dawałem radę ogarnąć na windzie. Od biedy używałem wirtualki Ubuntu a i tak działała szybciej niż dwa razy droższe maki kolegów z pracy ( ͡º͜ʖ͡º)
@spirytussalicylowy: frontend to na pewno jakis unix (mac lub linux), z windowsa bym zrezygnowal, ale jesli patrzac dalej to jesli uzywasz photoshopa, to lepiej maca, bo na linuxie lipa. ( ͡°͜ʖ͡°)
@spirytussalicylowy: Nie ma żadnego powodu żeby specjalnie zmieniać system na linuxa. Jest powód żeby nie zmieniać. Jeżeli musisz zapewnić wsparcie dla IE11 i Edge to trzeba poklikać też na tych przeglądarkach.
Polecono mi przesiąść się na Linuxa i wywala mi #webstorm a raz na jakiś czas xd super
#programowanie #kiciochpyta
zwłaszcza, że gotowy projekt też przecież na takim będzie zainstalowany ;)
a webstorm na windzie tez się może wywalać, powodów może być mnóstwo
Jaki powód? Unixowość. Node jest pod ręką bez kombinowania. Jak ci wywala WebStorma to znaczy że trzeba to zgłosić, bo mój PC ma uptime po kilka tygodni, i uruchomiony PyCharm (taki WebStorm, ale też do Pythona) nawet nie jęknął do tej pory.
Oki zgłoszę to
@Koliat o to też opcja, może czas na powrót do niego po długich latach rozłąki
@spirytussalicylowy: to może trzeba znaleźć rozwiązanie problemu? ;)
miałem kiedyś podobnie, ale już nie pamiętam, co
@spirytussalicylowy: Aptana Studio fajnie śmiga.