Aktywne Wpisy
RunAway268 +92
abc-def +12
Chłop 22 lata i 4 miesiące dowiedział się przed chwilą, że baba nie sika tą samą dziurką w której się wkłada siuraka. Never began dla chlopa.
#przegryw
#przegryw
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
Myślicie że inflacja to 1800 wykopanych BTC dziennie? Mylicie się, jest duuuużo większa.
W ciągu ostatniego roku trudność kopania wzrosła ~ x 6,22 mimo pół rocznych spadków.
W ciągu 2 ostatnich lat wzrosła prawie x 27
https://www.blockchain.com/pl/charts/difficulty?timespan=2years
BTC muszą trafiać na rynek bo jest walka o mining. Miner nie może stanąć w miejscu bo go inni przegonią. Musi inwestować i płacić za prąd.
A teraz spójrzcie na ten piękny wykres poniżej. Niestety nie ma aktualnej wersji, ale widać co się dzieje w ciągu ostatniego roku. Te różowe linie pokazują transfery BTC w czasie. Od kiedy dane BTC leżało na portfelu i kiedy zostało ruszone (do tego okresu trafia). Kto i po co rusza BTC z 2013 i wzwyż? Głównie profesjonalni minerzy (oni nie tracili kluczy i mieli ich najwięcej). Po to żeby sprzedać dziś. Poza minerami też inni, ale efekt ten sam. Kto ruszał BTC po tylu latach, robił to w jakimś celu.... w celu sprzedaży.
Cały czas z okresu kilku lat wstecz jest ruszana masa BTC. Pamiętajcie jakie wtedy były nagrody za bloki. 25 a nawet 50 BTC. Dziś tylko 12,5...
Podaż jest dużo większa. Na rynek trafia masa tego. Zwykli ludzie, którzy mają z tamtego okresu BTC po prostu zaczynają korzystać z życia. Minerzy muszą inwestować. Dziś mamy walkę o mining. Walkę o przyszłość tego biznesu.
Teraz skończy się hodlowanie nowych BTC jak było wcześniej. Trzeba inwestować i płacić prąd. Stare portfele się wyczyszczą a nowo wykopane BTC będą musiały trafiać na rynek.
Przez stagnację 4 lat był jedyny taki okres, kiedy ogromne ilości BTC mogły leżeć i czekać. Tego już nie będzie w takiej skali.
Co się stanie jak zapasy się skończą i tysiące BTC przestaną trafiać na rynek? Do tego dołóżcie kolejny halving... Ja nic nie mówię, niech każdy sam to przemyśli...
Znienawidzony przez niewdzięczników cyberśmieć. Proszę uprzejmie ( ͡º ͜ʖ͡º)
#bitcoin #kryptowaluty #cybertag
Docencie to. Nie widziałem aby ktoś na to zwrócił uwagę. Z tego co tu widać można wyciągnąć naprawdę cenne wnioski.
@cyberpunkbtc: Tylko one nie trafiają na adres do spalenia, tylko ktoś je kupował/kupuje i będzie chciał realizować zyski lub ciąć straty to nie tak że znikają
Sporo osób ruszała monety, żeby wyciągać forki i je sprzedawać leszczom. Sporo osób robi upgrade do segwit, sporo też konsolidowało UTXO, bo się obudzili, że mogą nie być w stanie ich już nigdy więcej użyć, jeżeli wysokie ceny transakcji się powtórzą.
Tak więc nie byłbym tak pewny tego, że te monety są ruszane by je sprzedać. W dodatku u górników nic się nie zmieniło. Kiedyś sprzedawali by
Gdzie ja coś mówię o spalaniu? Wręcz przeciwnie. Te transfery z przeszłości nie będą wieczne. Po co są ruszane? Bo 4 lata cena
Kto miał 90% tych BTC? Ci którzy je wykopali. To oczywiste.
@cyberpunkbtc: A widziałeś ceny miner'ów ostatnio?
Nie każdy będzie czekał 20 lat żeby spieniężyć BTC> Masy ludzi, nawet chałupniczych minerów ma po kilka tys BTC. Oni nie chcą czekać do emerytury. Już dziś mogą korzystać.
Te BTC leżały przez większość czasu. Teraz popatrz jak z 2013,
@cyberpunkbtc: Zgadzam się , tylko zastanawiam się jaki wniosek chcesz z tego wyciągnąć
Ja tu tylko wrzucam co sam myślę. Nie musicie się zgadzać. Możecie olać ;)
@dla_zabawy: Taki wniosek że skoro zaczęto je ruszać i dzieje się to bez przerwy to jest zapotrzebowanie.
Prawie wszystkie BTC są wykopane, masa została stracona na zawsze. Teraz pomyśl czy za 4 lata nadal będą transferowane BTC z dzisiaj? Pewnie trochę ich będzie, ale dużo mniej. Halvingi... Wtedy 50, 25 BTC na blok i brak potrzeb inwestycji, brak dużych
@dla_zabawy: Już ci to mówiłem. Patrzysz na rynek z dzisiejszej perspektywy. Wtedy naprawdę niewiele BTC kupowali zwykli ludzie. To było nic przy tym co dziś. Ludzie o nie nie dbali, gubili klucze. Ale ktoś te BTC kopał. Profesjonalni miner w tamtych czasach robili to w jakimś celu. Nie gubili kluczy, nie mieli potrzeby komu sprzedawać. Poza tym oni wierzyli w ten
@cyberpunkbtc: Takie pytanie postawiłeś w pierwszym poście. Ja twierdzę że dalej BTC będą trafiać na rynek , w mniejszej ilości od minerów jak piszesz ale w tej samej od spekulantów/holderów którzy obecnie te BTC kupują od kopalni.
Po prostu nie widzę scenariusza że nagle wszyscy przestaną sprzedawać BTC
Teraz kolejny raz cię zapytam. Czy widzisz tam smugi ukazujące przelewy btc np do 2015 roku z przeszłości? NIE ;)
Połącz te kilka faktów
Na temat co się stanie gdy zapasy BTC się skończą mam po prostu inne zdanie