@graf_zero: chyba raczej na odwrót - w młodym organizmie komórki się szybciej namnażają, dzielą - wiec rozwój nowotworu jest znacznie bardziej gwałtowny niż u pięćdziesięciolatka.
@aks_762: Nie, w różnym wieku atakują różne nowotwory. I statystycznie najszybciej zabójcze są te które możesz spotkać koło 40. Choć te młodziezowe też potrafią zjadliwe być, ale potrafią być też w 100% wyleczalne. Z kolei nowotwory wieku starczego są powszechne, ale "zasadniczo niegroźne" - to znaczy będą cię męczyć do śmierci, przez wiele lat.
@Matis666 @mokry_sen_polonisty : Powodzenia, ja dzisiaj o 13 mam konsylium DILO w sprawie przerzutów już wyciętego raka. Możemy założyć jakiś rakowy klub ( ͡°͜ʖ͡°)
chyba raczej na odwrót - w młodym organizmie komórki się szybciej namnażają, dzielą - wiec rozwój nowotworu jest znacznie bardziej gwałtowny niż u pięćdziesięciolatka.
Obaj macie rację - najbezpieczniejszy pod względem nowotworów okres to ponoć własnie 20-50 (źródło: HouseMD).
@Matis666: Ej tu jakieś smieszkowanie, a mi jest przykro ( ͡°ʖ̯͡°) Co Ci jest Mirku? Zdrowiej koniecznie i spełniaj marzenia. Wierzę, że będzie dobrze!
@Dutch: jak na odwrót? Właśnie tak, jak napisałem. Ten sam nowotwór w organizmie dwudziestoletnim znacznie szybciej sie rozwija niż w organizmie sześćdziesięciolatka. Ze atakują inne nowotwory - prawda, ale ja mowię ceteris paribus. U dzieci / nastolatków częstsze są jakies niezłośliwe guzy mózgu, białaczka itd - te formy znacznie częściej wyleczalne, rzadko sie trafia rak trzustki w wieku 20 lat, bo to za krótki okres na mutacje - takie tematy
@Matis666: oj Mirku.. wywołałeś mi flashbacka. Nowotwór tarczycy wykryto mi w maju tuż przed maturą. Rósł ekspresowo (ponoć tak bywa u młodych ludzi) więc szybka operacja w lipcu, kilka dni po zajebiście smutnych 19stych urodzinach. Histopatologie robiono dopiero jak wyciągneli ze mnie drania, także miałam trochę czasu na refleksję nad życiem. Okazał się niezłośliwy, leki będę brać do końca życia ale trauma szybko rozeszła się po kościach.. czego i Tobie
@Dutch: kurrrrrła kiedy upośledzona moderacja portalu vipok.ru naprawi appke na ios i cytaty zaczna sie wyswietlac jak cytaty, a nie jak odpowiedz komentujacego??? ヽ( ͠°෴°)ノ
Co tam widzowie #kanalzero i #stanowski ? stanowski to taki fajny dziennikarz jest nie? wcale nie szczurek pokroju mazurka i ziemkiewicza xDD wykopki jak dali się wyruchać :)))
Z kolei nowotwory wieku starczego są powszechne, ale "zasadniczo niegroźne" - to znaczy będą cię męczyć do śmierci, przez wiele lat.
Komentarz usunięty przez moderatora
Obaj macie rację - najbezpieczniejszy pod względem nowotworów okres to ponoć własnie 20-50 (źródło: HouseMD).
Zdrowiej koniecznie i spełniaj marzenia. Wierzę, że będzie dobrze!
Czekam kilka lat, ale nie tracę nadziei. Może powróci Bertold Brecht? Burt Bacharach? Benedict Cumberbatch? I będzie apdejt :) #pdk