Aktywne Wpisy

tojapaweu +219
Czy Karolek może plusa? Zjadł sobie o 8 rano gumkę do włosów i wysłał rodziców na ostry dyżur. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Przebieg akcji
1. Wsadzanie palucha do pyska, aby wymusić odruch wymiotny. - nieudane
2. Dwa różne zastrzyki na wymioty. - nieudane
3. Woda utleniona do pyska. - nieudane
4. Kręceniem nim przez 5 minut w kółko, aby się w końcu porzygał. - nieudane
5. Zerzyganie się
Przebieg akcji
1. Wsadzanie palucha do pyska, aby wymusić odruch wymiotny. - nieudane
2. Dwa różne zastrzyki na wymioty. - nieudane
3. Woda utleniona do pyska. - nieudane
4. Kręceniem nim przez 5 minut w kółko, aby się w końcu porzygał. - nieudane
5. Zerzyganie się

Mój mąż po 8 latach małżeństwa złożył pozew o rozwód z orzeczeniem o mojej winie. Wydało się ze od 3 lat miałam romans. Mamy rozdzielność majatkowa na jego prośbę i 6 letnie dziecko. Proszę mi pomóc, nie chce odchodzić z niczym i chce wywalczyć dla siebie najkorzystniejszy wyrok albo najlepiej by nie doszło do rozwodu i maz dalej mnie utrzymywał i wybaczył. Będę wdzięczna za wszelkie porady dotyczące tak kwestii prawnej jak

"Za moich czasów" (kiedyś to były czasy, teraz już nie ma czasów) straszyło się, że "jak nie będziesz się uczył, to pójdziesz do gastronomika", albo "do samochodówki". Teraz dobrzy kucharze to już elita i poza bardzo ciężką pracą dobre pieniądze. Jestem pod wrażeniem też dzieci - niby byłem samodzielny i w wieku 10-12 lat spokojnie mogłem się przeżywić łącznie ze smażeniem frytek (nie w maszynie, w garnku...), jajecznica, jakieś proste rzeczy w piekarniku. Wiem - w tym czasie znajomi na wsi potrafili ugotować pełen obiad 2-daniowy dla całej rodziny, albo jak chłopak to jeździł traktorem, czy brał udział w przycince w lesie obsługując piłę spalinową. Teraz jak patrzę na dzieciaki po 15 lat, to nie potrafią sobie herbaty zrobić. Tutaj wchodzą programy typu 'MasterChief Junior'. Wielkie oczy, dzieci potrafiące gotować, flambirowanie itd. No i mają fanów! Jeszcze taki program np. z naprawianiem jakiś rzeczy/majsterkowaniem. Może czas pokazać, że takie zawody to nie żaden wstyd a często większe pieniądze, niż po kupo-studiach? Gdyby nie IT, to ja np. bym chyba był kucharzem :-)
#telewizja #masterchef #masterchefjunior
A misji w tych programach nie ma żadnej, bo to do pewnego stopnia jest reżyserowane. Ot, gotujący wymyślne dania ludzie.