Aktywne Wpisy
dzangyl +536
Onuce, widzę że teraz płaczecie nad F-16. Przyjmijcie do wiadomości, ze Ukraina dostanie taki sprzęt i w takich ilościach w jakich będzie potrzebne by rozbić armię rosyjską. Otrzyma takie wsparcie finansowe i gospodarcze jakie będzie potrzebne.
Nie ważne ilu mobików wezwą bandyci z kremla, nie ważne ile rakiet zrzucą na Ukrainę, tej wojny rosja nie jest w stanie wygrać bo w porównaniu ze "światem zachodnim" stojącym za Ukrainą jest małym, nic nieznaczącym
Nie ważne ilu mobików wezwą bandyci z kremla, nie ważne ile rakiet zrzucą na Ukrainę, tej wojny rosja nie jest w stanie wygrać bo w porównaniu ze "światem zachodnim" stojącym za Ukrainą jest małym, nic nieznaczącym
Adameks51 +40
Proszę was o poradę. otóż jeżdżąc autem bardzo często hamuję silnikiem. Weszło mi to w nawyk i redukcją biegów wyhamowuję zawsze wtedy, gdy tylko sytuacja na drodze na to pozwala.
Przepraszam, jeśli to głupie pytanie, ale nie jestem mechanikiem.
Powiedzcie mi proszę, czy taki sposób hamowania nie przyczynia się do szybszego zużowania koła dwumasowego? Czy hamowanie silnikiem w jakiś sposób może zaszkodzić samochodowi?
#samochody #mechanikasamochodowa #wiedzamirkow #mechanika
@Regis_II: Taki sposób hamowania oczywiście wpływa na szybsze zużycie koła DM. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Prawdziwe pytanie brzmi: czy to zużycie jest istotne?
Ja bym radził po prostu przestrzegać "komfortowych" obrotów dla DM mniej więcej w takim zakresie, jak podczas przyspieszania i tyle. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Przykładowo