Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@JanushRybak: po co Ci ta baza? Równie dobrze możesz mieszać wszystko ze sobą jak robisz liquid - jedno mieszanie mniej, nikotyna się nie utlenia i zawartość mg/ml jest w liquidzie taka sama niezależnie od ilości użytego aromatu
@Waspin głównie chodzi o cenę. Robiąc bazę samemu wychodzi trochę taniej. Nieduża różnica, ale zawsze coś. Przy większych ilościach różnica będzie większa, a na tym głównie mi zależy. Poza tym nie każdy liquid będzie tej samej mocy.
  • 0
@JanushRybak: jeszcze raz - mam w domu bańkę 28kg gliceryny, 28l glikolu, mam pół litra bazy 50mg ale nie mieszam tego i nie robię 57 litrów liquidu, tylko jak mam przygotować np 2 litry liquidu to wtedy przy mieszaniu mieszam wszystkie składniki od razu - czyli nie robię "bazy" jakiejś wydumanej po kilka mg/ml bo to strata czasu - po prostu możesz przy robieniu liquidu (np 6mg/ml) od razu, w jednym
@Waspin wiem, rozumiem co masz na myśli, ale ja po prostu dowiaduje się, że ktoś ze znajomych potrzebuje liquid na "za dwa dni". Temu wole mieć przygotowaną bazę itd, żeby w chwilę mu to zmieszać. A bazę sama w sobie chce mieć bez nikotyny, żeby potem ją dodawać w miarę potrzeby.
  • 0
@JanushRybak: a nie martwisz się, że przez to za każdym razem masz inne ratio pg/vg? Bo raz mieszasz 15% aromatu (klony), raz 10% (single cap i tpa) a raz 1,5% (koncentraty Ina) a aromat to 100% PG. Ja generalnie też się bawiłem w handel i w sumie jedyne co, to że musiałem kupić strzykawki specjalistyczne (100ml z 1ml podziałką) i też robienie zajmowało mi chwilę (najdłużej czekanie aż gliceryna z zamrażalnika
@Waspin Jak mam być szczery, to przewidywani klienci nie zwrócą najmniejszej uwagi na różnice w pg/vg. To coś na zasadzie "a, ma tanio to #!$%@?, biorę". Większość pali na jakichś volishach, więc nawet nie zauważą że coś się różni. Ale jak tak myślę, to chyba będę się musiał zaopatrzyć w takową strzykawkę.
  • 0
@JanushRybak: mi babka w aptece sprowadzała na zamówienie, wybuliłem "całe" 6 zeta z tego co pamiętam ale polecam do gliceryny - nalewa się jak łyżką - zero oporu