Może ktoś umie dobrze w IDE od #jetbrains ? ( ͡°͜ʖ͡°)
1. Mam linię kodu:
self::courier_uk_create_package(); 2. Chcę zmienić metodę na tą z "pl"
self::courier_pl_create_package(); 3. Ustawiam kursor w środku:
self::courier_uk_<>create_package(); 4. self::courier_<>_create_package(); 5. Otrzymuję takie coś:
self::courier_pl_create_package_uk_create_package(); Dlaczego phpstorm nie "obcina" niepotrzebnej już części metody z prawej strony? Czy da się to jakoś włączyć w ustawieniach?
@Domownori: @qwertyu: spróbujcie po podświetleniu funkcji użyć Tab zamiast Enter. U mnie Enter wstawia, a Tab zastępuje. W twoim przykładzie otrzymałbym raczej takie coś:
self::courier_pl_create_package()_uk_create_package(); Ewentualnie z argumentami funkcji.
#!$%@? ze stanem ALE (xD) znów mnie wykopki bawią, które mówiły, że będzie wybielanie portugalczyka. Serio, na tym portalu zawsze jak jest zbiorowe poruszenie to zazwyczaj rzeczywistość zweryfikuje to na odwrót. xDDDDDDDDDDDDDDDDDD #kanalzero #wykopfejs #heheszki #bekazpisu
1. Mam linię kodu:
self::courier_uk_create_package();2. Chcę zmienić metodę na tą z "pl"
self::courier_pl_create_package();3. Ustawiam kursor w środku:
self::courier_uk_<>create_package();4.
self::courier_<>_create_package();5. Otrzymuję takie coś:
self::courier_pl_create_package_uk_create_package();Dlaczego phpstorm nie "obcina" niepotrzebnej już części metody z prawej strony? Czy da się to jakoś włączyć w ustawieniach?
#php #programowanie #phpstorm
U mnie Enter wstawia, a Tab zastępuje.
W twoim przykładzie otrzymałbym raczej takie coś:
self::courier_pl_create_package()_uk_create_package();Ewentualnie z argumentami funkcji.
źródło: comment_o45cn3twkQhgQ7D22hk1sRKkEnOVuX2D.jpg
Pobierz