Aktywne Wpisy
karpiniusz +390
Sąsiad nosacz dzwonił przez domofon żebym przeparkował bo zająłem mu "jego miejsce". Odmówiłem bo to zwykle osiedle i nie ma tu prywatnych miejsc (każdy parkuje gdzie akurat wolne). Postanowił mnie więc zastawić. Półgodziny później najwyraźniej stwierdził że mam za dużo miejsca i jakoś wyjadę więc przeparkował jeszcze bliżej. Straż miejska wezwana, czekam na rozwój sytuacji (może sam dostanę mandacik ale warto będzie) ( ͡º ͜ʖ͡º)
#bekazpodludzi #
#bekazpodludzi #
Davvs +1270
Szwajcarska giełda rozpoczyna trading na btc, eth
w artykule jest napisane, że w połowie przyszłego roku ruszy handel na najwiekszej szwajcarskiej giełdzie, a już od września tego roku na drugiej co do wielkości niemieckiej (u naszych zachodnich sąsiadów będzie można handlować: BTC, LTC, ETH i Ripple).
#bitcoin #kryptowaluty
Komentarz usunięty przez autora
@Obruni: Po pierwsze nie wiadomo czy nie będzie to handel kontraktami na krypto, po drugie giełda nic nie musi może skorzystać z jednej z wielu firm świadczących usługi MM. A te firmy BTC zapewne już mają, nawet jeżeli giełda chciała by to robić sama w co wątpię, BTC
@DzikiNick w swoim wpisie bardziej od odnioslem się do często pojawiającej się ogolnej tezy że holderzy/instytucje wykupią bitcoina i za mało zostanie w obrocie.Zawsze zostanie tyle że wystarczy, jedynie ewentualnie będziemy przecinek przesuwać. Nie odnosiłem się do tego czy giełdy skupiają, czy jadą na kontraktach itd.
@Manah: nie prędko ale kiedyś nie będą mieli wyjścia i zaczną to robić. Jestem pewien, że w krajach takich jak Japonia gdzie zalegalizowano, już teraz po cichu skupują.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Bank_depozytariusz
@r123: Bliżniaki chcą zrobić ETP przynajmniej na to był patent nie potrzebują do tego BTC choć sami je mają więc będzie im łatwiej
zle to widzisz. Gielda tylko laczy kupujacego i sprzedajacego. To, ze na gieldzie mozesz kupic rope, zloto czy sok pomaranczowy nie znaczy ze
@Manah: #!$%@?ć Morawieckiego. I tak, nawet gdyby ktoś tam w rządzie miał nagle jakiś przebłysk rozsądku to i tak na końcu - ci, czy też ich następcy: wydymają nas jak zawsze, a cały ten kapitał trafi najprawdopodobniej do Izraela (patrz: FOZ). Tu, każdy indywidualnie, powinien dzisiaj zatroszczyć się o swoje przyszłe finanse.