Wpis z mikrobloga

@losBamberos88: ciekawe czy będą dawać możliwość wypłat na zewnętrzne portfele, to giełda regulowana muszą spełnić standardy usługi powierniczej, mogą nie mieć opcji wypłaty btc, z punktu widzenia zwykłych inwestorów to nie przeszkadza, z punktu widzenia bitcoina jak środka płatniczego to słabo, za kilka lat cały volumen btc może być zablokowany na giełdach, więc pozostaje ciągle pytanie podstawowe , po co bitcoin - do spekulacij? ja się pisałem na inną przygodę z
@r123 żeby mieć ten wolumen muszą kupić bitcoiny, podbijając cenę, więc mimo że na rynku zostanie mniej wolnego btc to jego cena wzrośnie proporcjonalnie, najwyżej zamiast btc, będziemy używać mBTC, albo uBTC , ( czego już dziś bym sobie życzył ), no przynajmniej ja tak to widzę.
żeby mieć ten wolumen muszą kupić bitcoiny, podbijając cenę, więc mimo że na rynku zostanie mniej wolnego btc to jego cena wzrośnie proporcjonalnie,

@Obruni: Po pierwsze nie wiadomo czy nie będzie to handel kontraktami na krypto, po drugie giełda nic nie musi może skorzystać z jednej z wielu firm świadczących usługi MM. A te firmy BTC zapewne już mają, nawet jeżeli giełda chciała by to robić sama w co wątpię, BTC
@dla_zabawy
@DzikiNick w swoim wpisie bardziej od odnioslem się do często pojawiającej się ogolnej tezy że holderzy/instytucje wykupią bitcoina i za mało zostanie w obrocie.Zawsze zostanie tyle że wystarczy, jedynie ewentualnie będziemy przecinek przesuwać. Nie odnosiłem się do tego czy giełdy skupiają, czy jadą na kontraktach itd.
Ja się pytam kiedy Premier Moravietzky wyda polecenie kupić BTC za kilka miliardów jako rezerwę walutową.

@Manah: nie prędko ale kiedyś nie będą mieli wyjścia i zaczną to robić. Jestem pewien, że w krajach takich jak Japonia gdzie zalegalizowano, już teraz po cichu skupują.
@Obruni: “@r123 żeby mieć ten wolumen muszą kupić bitcoiny, podbijając cenę, więc mimo że na rynku zostanie mniej wolnego btc to jego cena wzrośnie proporcjonalnie, najwyżej zamiast btc, będziemy używać mBTC, albo uBTC , ( czego już dziś bym sobie życzył ), no przynajmniej ja tak to widzę.”

zle to widzisz. Gielda tylko laczy kupujacego i sprzedajacego. To, ze na gieldzie mozesz kupic rope, zloto czy sok pomaranczowy nie znaczy ze
Ja się pytam kiedy Premier Moravietzky wyda polecenie kupić BTC za kilka miliardów jako rezerwę walutową.

@Manah: #!$%@?ć Morawieckiego. I tak, nawet gdyby ktoś tam w rządzie miał nagle jakiś przebłysk rozsądku to i tak na końcu - ci, czy też ich następcy: wydymają nas jak zawsze, a cały ten kapitał trafi najprawdopodobniej do Izraela (patrz: FOZ). Tu, każdy indywidualnie, powinien dzisiaj zatroszczyć się o swoje przyszłe finanse.