Aktywne Wpisy

HNDelectric_pl +465
Poprzednie #rozdajo cieszyło się dużym zainteresowaniem. Lecimy jeszcze raz. ;) Pomka REEG już dotarła do @Roofy
Obecnie pompka to produkt tygodnia i jest na dobrej promce za 199 zł. -> Reeg Air Pump PRO
REEG Air Pump PRO - jest to obecnie najlepsza pompka tego typu. Pompuje 2 razy szybciej i ma 2 razy większą baterię od innych pompek tego typu np. #xiaomi. Pompką można pompować: #rower 30x #samochody 3-5x #
Obecnie pompka to produkt tygodnia i jest na dobrej promce za 199 zł. -> Reeg Air Pump PRO
REEG Air Pump PRO - jest to obecnie najlepsza pompka tego typu. Pompuje 2 razy szybciej i ma 2 razy większą baterię od innych pompek tego typu np. #xiaomi. Pompką można pompować: #rower 30x #samochody 3-5x #

nanushki +593
Cześć Miraski i Mirabelki, zwłaszcza fani tagu #maklowicz.
Wraz z Panem Robertem i jego wesołą rodzinką zaprojektowaliśmy dwie pary fajnych skarpetek, które myślę, że spodobają się fanom Wielkiego Mistrza. ( ͡º ͜ʖ͡º)
Z tej okazji mam dla was małe #rozdajo jednej pary tych fajnych skarpetek, które widać na pic rel. Warunkiem jest plusik i najlepiej komentarz pod postem. Mogą być sugestie, memy, kadry z filmów #
Wraz z Panem Robertem i jego wesołą rodzinką zaprojektowaliśmy dwie pary fajnych skarpetek, które myślę, że spodobają się fanom Wielkiego Mistrza. ( ͡º ͜ʖ͡º)
Z tej okazji mam dla was małe #rozdajo jednej pary tych fajnych skarpetek, które widać na pic rel. Warunkiem jest plusik i najlepiej komentarz pod postem. Mogą być sugestie, memy, kadry z filmów #

Fajne dzisiaj błędy poprawiałem. Z kategorii tych durnych.
char* version[3] =
if (version == "2.5")
//zrób coś
Nie wiem czy każdy kompilator na to pozwoli, ale nasz akurat na to pozwolił i porównywał sobie dwa wskaźniki xD
Jeszcze ten jest dobry:
if ( string(version) != "2.4" || string(version) != "2.5" )
return false;
Tu miało być sprawdzenie czy mamy plik w jednej z dwóch obsługiwanych w tej funkcji wersji, ale w momencie gdy tam jest || zamiast && to jakoś tak średnio to działało xD
versionjest tablicą 3 wskaźników/stringów, a bezpośrednio porównujesz tablicę z czymś, co może być jej elementem.Tam mogło być char* version = cośtam. I to by miało więcej sensu. U nas sobie robimy jakieś stałe w ten sposób:
const char* dupa = "dupa"
Więc raczej było char* version = przypisanie.
assert("foo" == "foo")może legalnie strzelić.@Khaine: każdy kompilator tak robi. ŻADEN kompilator C++ nie porówna Ci stringów bezpośrednio ( jak strcmp czy coś w podobie ). Generalnie nie ma też żadnej gwarancji nawet, że jeśli użyjesz tego samego constant stringa dwa razy w kodzie to on to spłaszczy do tego samego wskaźnika w .rodata ( i