Aktywne Wpisy

francopolo +1183
#mecz #reprezentacja
Panie Robercie ma Pan moje poparcie i szacunek. Może i późno ale szanuje. Plusy poparcia dla Pana Roberta.
Panie Robercie ma Pan moje poparcie i szacunek. Może i późno ale szanuje. Plusy poparcia dla Pana Roberta.
źródło: 505614350_1124894452999308_7158031519119070687_n
Pobierz
francopolo +456
#mecz #reprezentacja
Przypomnijmy co młodszym, dlaczego nasz Gladiator nie zagrał w 2018 roku. Żadna kontuzja podczas siatkonogi.
Nawałka był w 2018 już miękką fają i zamiast posłuchać się swoich doradców - przeprowadzić treningi zgodnie z założeniami w ostatnich dniach przed rozpoczęciem mundialu na zgrupowaniu - dał się namówić naszej "starszyźnie" na odpuszczenie i zaproszenie swoich rodzin.
Nasz Mr Blachotrapez po pijaku doznał kontuzji podczas popijawy, spadł ze schodów
Przypomnijmy co młodszym, dlaczego nasz Gladiator nie zagrał w 2018 roku. Żadna kontuzja podczas siatkonogi.
Nawałka był w 2018 już miękką fają i zamiast posłuchać się swoich doradców - przeprowadzić treningi zgodnie z założeniami w ostatnich dniach przed rozpoczęciem mundialu na zgrupowaniu - dał się namówić naszej "starszyźnie" na odpuszczenie i zaproszenie swoich rodzin.
Nasz Mr Blachotrapez po pijaku doznał kontuzji podczas popijawy, spadł ze schodów
źródło: d46f8c7ad3e61f6640fe549690e3222add795e38c3250dd1e4adcf73cdde4aaf,w400
Pobierz

"use strict"
const PODATEK = 0.23;
const CENA_SPRZETU_NETTO = 19.99;
var saldoWBanku = 200;
var iloscSztuk = 0;
var koszyk = 0;
var cenaBrutto = CENA_SPRZETU_NETTO + (CENA_SPRZETU_NETTO * PODATEK);
while (koszyk < (saldoWBanku - cenaBrutto)) {
koszyk += cenaBrutto;
iloscSztuk += 1;
}
console.log("Stać cię na: " + iloscSztuk + " sztuk.")
console.log("Zapłacisz: " + koszyk.toFixed(2) + "PLN.")
#naukaprogramowania #javascript
iloscSztuk = Math.floor(saldoWBanku / cenaBrutto )
zaplacisz = iloscSztuk * cenaBrutto
Popularny pattern, bez wykorzystania specjalnych bibliotek, polega na oddzieleniu części przed i po przecinku na 2 osobne liczby. Możesz to ubrać w osobną klasę, napisać do niej testy jednostkowe i masz dobry case do nauki.
@niepodszywamsiepodbiauka: A widzisz nie wiedziałem o tym. Wujek google podsunął mi o tym temacie trochę artykułów. Zapoznam się.
zmienna += 1zdecydowanie częściej spotykam się ze skróconymzmienna++i też Ci go polecam :)@michal42: Można, ale musisz pilnować liczby miejsc po przecinku, a robienie tego ręcznie jest niewygodne.
Możesz zrobić klasę: