Wpis z mikrobloga

#dj #gramofon #scratch #muzyka #pytanie
Cześć,

Jaki gramofon z napędem bezpośrednim i jakiś niedrogi mixer z dobrym faderem na początek? Scratch to odległa historia, ale w razie czego to, żeby miał opcję. Mogą, a nawet lepiej jeśli to używki. Zasadniczo wiem o 1210 i vestaxach, ale coś w rozsądnej kwocie, żeby mieć motywację do zebrania więcej płyt i ruszyć z tematem
  • 16
  • Odpowiedz
@portas91: Kurde z tym budżetem może być ciężko nawet jeżeli chodzi o używki. Taki basic basic po taniości (#!$%@?, nie oszukujmy się) to jakiś low end stanton który dostaniesz pewnie za około 350-400 pln + za 400 byś albo ogarnął mikser vestaxa pmc05 (trochę byś musiał pokopać bo raczej koło 500 latają) ewentualnie dużo osób chwali noxa 404 behringera który bodajże używany lata w podobnych okolicach - a ma crossa infinium
  • Odpowiedz
@portas91: No i jeszcze jakaś igła, te stantonowskie są podobno wporzo na start bo nie ma co się pakować w shure od razu, zwłaszcza że zamknęli produkcję phono - ewentualnie coś jakoś zaczynają się pojawiać ludzie z wkładką reloop OM-GT i niby daje radę
  • Odpowiedz
  • 0
@Gr3gor nie chce, żebyś zrozumiał mnie źle.
Chodzi o sprzęt pod odsłuch plus ewentualnie, żeby się zajarać łapaniem za płytę. Takie własnie t62 jeśli dobre etc.
  • Odpowiedz
@portas91: Napisałeś żeby miał scratch był opcją dodatkową - dałem ci takie absolutne minimum w tej cenie. Na tanich wkładkach nie dość że będzie skakać i się tylko będziesz #!$%@?ł, to #!$%@? płytę. Na gramofonie typu t62 bez podkładki foliowej położenie ręki na płytę bez butter rugsa = praktycznie instant stop silnika. Przeorałem w swoim życiu wiele taniego gówna i srsly, trust me
  • Odpowiedz
@Gr3gor: @portas91: nigdy, nie bierz igieł Reloop by Ortofon. #!$%@? nigdy. Kasa w błoto. Jak gramofoni i mixery robią całkiem spoko, tak od igieł to sie trzymać z daleka.
P.S Z takim budżetem to sie tylko zniechęcisz, bo kupisz jakieś gówno.
  • Odpowiedz
@portas91: SA-3 z tego co kojarzę ma średniego crossa, jak będzie #!$%@?ł do dorzuć mu inno i będzie z bani. Jak będzie stawał silnik w t80 przy ciężkiej łapie to dotnij podkładki z folii
  • Odpowiedz