Wpis z mikrobloga

zaczynam się bać, że za niedługo to wszystko jebnie i skończymy w 4 lidze. Zamiast lepiej, co roku jest gorzej, zarząd nie robi nic żeby wyjść z tej sytuacji. A nawet obwinili za to Junco wywalając go i jedmocześnie zrzucając winę z siebie, że nie udało im się poprawić sytuacji finansowej. Zakontraktowanie Suljicia wiedząc, że nie stać ich na kwotę za podpis+jego kontrakt to szczyt kompromitacji. Jeszcze pewnie Carlitosa sprzedadzą za jakieś grosze i będą się szczycić jak to zajebiście naprawiają klub. Ściągnięcie Lisa za 0,5mln złoty nie mając na funkcjonowanie. Kolejny szczyt głupoty. Trzymanie strony miśka zamiast natychmiastowego odcięcia się od niego. Żenada. Ten zarząd jest nie poważny i mam dosyć ich gierek, użalania się jacy oni są zajebiści tylko każdy rzuca im kłody pod nogi, nie potrafią się z nikim dogadać. A i najlepsze 27 czerwca a my dalej bez kontraktu na stadion :) jeszcze się okaże, że Garbarnia będzie tam grała tylko a my w Sosnowcu. Powinni już mocno przemyśleć o swojej dymysji bo ja już przestałem widzieć plusy ich funkcjonowania #wislakrakow
  • 21
@GrubyChudini: a) Junco polecial za co innego. b) W sumie to wiekszosc rzeczy, ktore napisales tyczy sie jego pracy, bo kto za nie odpowiada jak nie Dyrektor Sportowy? c) Jest syf i to ogromny. Co ma niby dac dymisja? Myslisz, ze w TSie siedza setki innych doswiadczonych i chetnych na fuche w zarzadzie? Kolderka jest krotka, Sarapata to najlepsze co mogl zaoferowac TS, a jakos nie widze zeby ktos kwapil sie
@snow ale dyrektor sportowy nie działa na własną rękę. Negocjować negocjuje ale i tak transfery przyklepuje Sarapata z Dukatem. I to od nich zależy ostateczna decyzja co do podpisania kontraktu. To raczej widzą co podpisują. Junco poleciał bo szukają winnego dla uspokojenia kibiców i tyle. To jak nikogo takiego nie mają to niech wezmą kogoś z zewnątrz na prezesa. W dupie to mam bo z takimi kwiatkami co z klubu wychodzą to
@GrubyChudini: Wiesz po to wzieli Junco bo wiedzieli, ze im brak wiedzy w niektorych kwestiach. Zreszta... ty bys nie przyklepal Suljicia? Kilka rzeczy sie spieprzylo w mdz czasie gdy go kontraktowali i niestety tak wyszlo. Nie chodzi mi o rozgrzeszanie zarzadu bo wszystko co dzieje sie w klubie to w glownej mierze ich odpowiedzialnosc. Nie wiem czy tak latwo znalezc kogos z zewnatrz kto zaakceptuje sytuacje w klubie, to nie jest
@GrubyChudini: Uciekł Carillo przede wszystkim.

W dodatku dalej nie sprzedaliśmy Carlitosa, który pozwoliłby w dobę spłacić wszystkie zobowiązania wobec zawodników i jeszcze zostałoby na paletę lodów kaktus. #pdk
Paradoksalnie Carlitos blokuje nam normalne działanie w obecnej chwili.
@GrubyChudini:
1. Junco polecial za cos innego
2. stadion jest niepodpisany z innych wzgledów, chca zmiany na takie warunki jak ma Cracovia, biegły to wycenia
3. Sulijcicovi juz pewnie zapłacili co mieli zapłacić, będzie musiał oddać, o ile za podpis coś przytulił
- nie grał pół roku, bo go zesłali w Videotonie do klubu kokosa
- ma jakieś problemy zdrowotne obecnie
- nie jest zadowolony, że już nie ma Carillo, bo
@demoos miasto nam nie da takiej kwoty jak Cracovii bo mamy 3 razy większy stadion, Sulijciovi nie zaplacilismy zadnej kwoty za podpis i dla menago rowniez, nie ma problemow zdrowotnych tylko leci w #!$%@? bo nie chce tu grac i mu się nie dziwie. Decyzja o rezygnacji z jego kontraktu jest bardzo dobra bo nas nie stac. Tylko wkurza mnie to, że ktoś tam pół roku temu klepnął ten transfer wiedząc, że
@demoos i jeszcze misiek. W przeciagu kilku miesiecy wpadali antyterrorysci na teren Wisly. Sorry ale w jakim swietle to nas stawia, gdzie informacja poszla na caly swiat. I jsk my mamy znalezc inwestora?
Sorry ale w jakim swietle to nas stawia, gdzie informacja poszla na caly swiat

@GrubyChudini: czego nie rozumiesz, że jego firma działała legalni i płaciła rachunki na czas i nie mieli jak rozwiązać umowy?
Mieliśmy narażać się na kolejne koszty za odszkodowanie?
@GrubyChudini:
1. Junco już Ci wytłumaczyli, że z innych powodów.
2. Suljicia rozwiązał kontrakt przed jego obowiązywaniem za porozumieniem stron - nic nie płacimy.
3. Carlitos zostanie a na pewno nie odejdzie za grosiki.
4. Lis? Mamy nikogo nie ściągać? Szrot zagraniczny? W końcu polak!
5. Co z tym Miśkiem? Legalnie, płaci - o co chodzi?
6. Garbarnia ustalała z nami warunki - jeżeli nas wyrzucą, to ich pewnie też. Nie
@GrubyChudini: broniłbym każdego, bo po prostu nie rozumiesz jak działają takie umowy.
Zerwaliby to
- siłownia musiałaby by oddać kase za karnety
- klub musiałby zwrócić te pieniądze
- klub musiałby pokryć straty wynikłe z zerwania umowy, czyli wypłacić średni miesięczny zysk x liczbę miesięcy do końca umowy
- klub musiałby pokryć wynagrodzenia pracowników siłowni do końca umowy
- do tego pewnie jeszcze leasingowanie wyposażenia

poważnie?
@demoos a to już zależy jak skosntruowana jest umowa, a tego raczej nie wiesz :) + Sarapata z jednym z wywiadów czy tam konferencji mówi, że stoi murem za miśkiem i jeszcze go broni. Trzymanie strony bandyty nie przynosi nam chluby
@GrubyChudini: umowa jest skonstruwana żeby chronić obie strony, zakup wyposażenia to gruba gotówka, aby dostać na to pieniądze, trzeba mieć umowe długookresową, a także zabezpieczenie żeby z dnia na dzień nie wylecieć. Leasingodawca takich zabezpieczeń w umowie wymaga.
Więc nie musze jej widzieć aby wiedzieć jakie jest zabezpieczenie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Poza tym umowa to jedno, a prawo to drugie. W sądzie by siłownia wygrała raz
@demoos w umowie osoba/podmiot, która wynajmuje lokal może zawrzeć wszystko co chce jeśli tylko podpisze to osoba, która chce wynająć. I tak możemy się teraz nagadywać w kółko bo nie znamy szczegółów umowy. A widzę, że odnosisz się tylko do najmu lokalu a o wspieraniu miśka i trzymaniu jego strony to nawet się nie odezwałeś, dlatego nie chce mi się już pisać bo to nie ma sensu. Ja tylko mam nadzieję, że