Aktywne Wpisy
Odwiertnik +173
Hirosy trójeczka jedzonko wódeczka, czego chcieć więcej
FedoraTyrone +22
W realnej pracy chyba tylko junior i początkujący mid podnieca się "clean code" i podobnymi rzeczami. Doświadczony programista wie, że tak naprawdę najważniejsza jest wiedza domenowa. Im bardziej ktoś to rozumie tym bliżej mu do seniora i bycia kimś więcej niż tylko klepaczem.
#programowanie #programista15k #pracbaza
#programowanie #programista15k #pracbaza
Bardzo przykra sytuacja spotkała uczniów II LO w Lubartowie, którzy mieli zobaczyć słynny szwajcarski Instytut CERN, a w nim m.in. Wielki Zderzacz Hadronów. Celu nie udało się zrealizować, a szkoła wini biuro podróży. Biuro z kolei twierdzi, że wszystko przebiegło zgodnie z planem. Przykra sytuacja, ponieważ młodzież straciła szansę na poglębienie swojej wiedzy w prawdopodobnie najbardziej zaawansowanym ośrodku badawczym w Układzie Słonecznym. Co więcej, każdy z uczniów za wyjazd zapłacił 1100 zł. Zwiedzanie LHC zostało uwzględnione w karcie wycieczki.
Zostałam poproszona przez @Isnen o nagłośnienie całej sprawy. Mam nadzieję, że niejako uda się dzieki temu zapobiec podobnym sytuacjom w przyszłości. Poszerzanie wiedzy młodych ludzi powinno być dla nas wszystkich priorytetem, prawda?
Jeśli wyrazicie chęć to zrobię znalezisko chociaż wiem, że poprzednie niezbyt się przebiło.
Link do znaleziska
Więcej na temat całej sprawy: http://www.kurierlubelski.pl/edukacja/a/uczniowie-z-lubartowa-nie-zobaczyli-zderzacza-hadronow-zawinilo-biuro-podrozy,13289390/
#kosmicznapropaganda #nauka #technologia #afera #szkola
Tutaj można wykopywać!
https://www.wykop.pl/link/4387927/uczniowie-z-lubartowa-nie-zobaczyli-zderzacza-hadronow-zawinilo-biuro-podrozy/
@Theia: no nie wiem czy taka szkoda, mnie by i tak ominęło :P
@Bezzalogowy:
Jakbyś chciała pojechać to prawdopodobnie byś pojechała
nie dałoby rady, żebym pojechała. Ale pomysł fajny.
@Theia: W sumie teraz też tej wycieczki nie było (✌ ゚ ∀ ゚)☞ #czarnyhumor
Almatur - Lublin - gratuluję niszczenia czyichś marzeń.
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez autora