Wpis z mikrobloga

z Szymkiem poznalim sie pszeszło pietnaście lat wstecz. chłopaczyna robił jako ustawiacz aut na promie Gdynia - Karlskrona, latał jak #!$%@? z gwizdkiem i pomagał chłopakom ustawiać kamiony. któregoś razu szczenście do niego sie uśmiechneło bo łajbą do Szweda płynoł słynny poszukiwacz młodych talentów ze Znicza Pruszków. on zobaczył jego popisy z gwizdkiem i zaproponował mu etat jako sendzia w okrengówce... a potem to już poleciała bystro cała ta jego karjera. a ja jako żem kiedyś legurarnie ćwiczył Śwecje to z Szymkiem bylim już na ty. zawsze go browarkiem czenstowałem na promie ale on tyko sportowy tryb życia i nie chciał... ale do czego zmierzam pany... dzisiej doterła do mnie ynformacja, że nasz Szymuś bendzie sendziował mecz Niemcy - Szwecja... oj jak o tym usłyszałem w jedynce na falach długich to od raz kieruneczek, myk na stajanke, wyciongłem stare kajety i szperam... szukam i wertuje... Szymon paliwo Żarska nie... Szymon palety erłokasz nie... o je! Szymon promowy Szwecja... cyk kolling dzwonimy pacze odbiera! przectawiłem sie, z poczontku nie skojarzył z kim ma pszyjemność ale jak mu powiedziałem "ten co kiedyś na promowisku pół blandeki rozjeboł" to od razu mówi:
- sieeeemasz Andrzyj, co tam przyjacielu?
i ja do niego tak:
- Szymon to prawda że ty byndziesz sendziował w meczu Niemcow ze Szwedami?
- no prawda a w czym je problem?
- SZYMON PSZYJACIELU MUSISZ!!! Szymuś kurna sendziuj tak żeby te niemczyska już mogli pakować walizy do chałupy!!! jakiś karny coś tego dla Szwedów i jak tylko który z naszych wrogów choć dotknie skandynawca to jeb zółta kartka! Wykończ ich psychicznie Szymuś kurna DOJEB IM WRESZCIE ZA TE SZTAŁY, ZA TE #!$%@? WYMAGANE 60 NAROŻNIKÓW I MATY POŚLIZGOWE, ZA NOWE PASY Z ETYKIETKO, ZA TE #!$%@? BUTY Z NOSKIEM I KAMIZELKI, ZA TE LAGRY MEBLOWE, ZA STALOWNIE, AZOTY I ZA TE CZEKANIE, ZA ZWENŻKI I ZA FOTORADARY NA LANDACH, ZA BAGÓW I ZA POLICAJÓW, ZA SZTRAFY I ZA ŁIKENDÓWKI, ZA OSZCZANE PARKINGI, ZA BRAK MIEJSC I ZA SRANIE PO SIEDEMDZIESIONT CENTY, ZA ODLEGŁOŚCIÓWKI I ZA ŁAPANKI, ZA BRZYDKIE BABY W BIURACH, ZA WOJNE I ZA GERMANIZACJE... ZA CAŁO NASZO HISTORIE...

Facebook: Typowy Andrzej - szofer zawodowy

#bekaztransa #mundial
  • 5
  • Odpowiedz
@wezsepigulke: znam ale teraz nie mam humoru przeglądać. Auto stoi cały dzień w Zagrzebiu na rozładunku, rozłądują prawdopodobnie jutro i muszę teraz estornować 3 kolejne łądunki. Kierowca miał jechać w środę za tydzień na wakacje i pewnie nie pojedzie.
  • Odpowiedz