Wpis z mikrobloga

Zastanawiam się nad zakupem i będę wdzięczny za pomoc użytkowników.
Konsoli używałbym wyłącznie bez tv. Z jakimi niegodonościami musiałbym się liczyć? Czy gry wyświetlane na własnym ekranie konsoli są w jakiś sposób okrojone graficznie?
Zdążyłem się zorientować, że bateria trzyma krótko. Jest możliwość gry w tej konfiguracji mobilnej z zasilaniem z sieci?

Ogólnie chciałbym wiedzieć czy majac tylko możliwość gry na ekranie wlasnym konsoli nie ominie mnie polowa fajności sprzętu ;)

#nintendoswitch #nintendo
  • 15
@Jacqoo: W trybie handheldowym to albo podłącz się do gniazdka, albo kup jakiś sensowny powerbank, jeśli chcesz grać "w plenerze".

Co do grafiki, to obraz w trybie przenośnym ma rozdzielczość 720p (tak jak ekran), a w doku, wpiętym do telewizora ma 900p/1080p
@Jacqoo: Również uważam baterię za minutę, ale da się przywyknąć. Zawsze można kupić powerbank :)
A co do samego switcha to sam mam go dopiero kilka dni, ale przed zakupem właśnie się zastanawiałem nad jakością obrazu i mocą samej konsolki, czy gry mnie nie odrzucą (nigdy nie miałem konsoli od Nintendo). Okazało się że jestem mega zadowolony i ciągle bym kupował kolejne gry i muszę się przed tym powstrzymywać. Serio konsola
@Jacqoo: ja swojego switcha nigdy nie podpiąłem do telewizora (jak już się dopcham do tv to podpinam ps4 albo xonex). Gram w gry w trybie jednego gracza. Konsola sprawdza się świetnie, nie czuje żebym coś tracił. Niektórzy uważają ze gry typu zelda albo bayonetta 2 lepiej wyglądają na dużym ekranie, można podziwiać krajobrazy i inne widoki. Mi jednak mały ekran nie przeszkadzał, przy zeldzie bawiłem się świetnie.
Bateria trzyma przy dużym
#!$%@?. Zaplacone. Oby to nie byl brokuł.

MediaMarkt

@Jacqoo: Switcha z polskiej dystrybucji bałbym się kupić, po tym, co ludzie przechodzili z nimi w przypadku awarii/wady konsoli.

No ale do odważnych świat należy ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Gratki!